Oferte locuri de munca top

Un nou drum va face legatura intre Suceava si aeroportul Stefan cel Mare

În vederea construirii unui nou drum de legătură din Burdujeni către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din orașul Salcea, județul Suceava, urmează să fie aprobat săptămâna aceasta studiul de fezabilitate, precum și indicatorii tehnico-economici.

Pentru realizarea acestui proiect vor fi făcute și o serie de exproprieri ale terenurilor afectate de viitoarele lucrări.

CJ Suceava va aloca fondurile necesare construirii acestui drum, valoarea lucrărilor fiind estimată la 31 milioane de lei, inclusiv TVA.

Acest drum, cu o lungime de 4,8 km, va face legătura între municipiul Suceava, din cartierul Burdujeni, către Aeroportul Ștefan cel Mare, în zona Parcului Industrial Bucovina. De asemenea, drumul se va intersecta cu actualul drum spre aeroport dinspre Salcea, dar și cu viitoarea bretea a Autostrăzii A7.

În aceeași ședință va fi aprobat și amplasamentul noului drum, dar și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul acestui obiectiv de investiții.

Astfel se alocă din bugetul CJ Suceava o sumă de aproape 1,14 milioane de lei pentru exproprieri.

Va fi construita o hala cu spatii de productie

Pentru realizarea acestui drum s-a stabilit necesitatea preluării în domeniul public prin expropriere, a unor terenuri în suprafață de 5837 mp aflate în proprietatea privată a unor persoane fizice din municipiul Suceava, precum și a unor terenuri de 23.464 mp proprietate privată a persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri în orașul Salcea.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat: ”Acest proiect face parte din demersurile județene referitoare la modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere astfel încât să se asigure creșterea gradului de siguranță, a vitezei de deplasare, precum și descongestionarea traficului prin îmbunătățirea condițiilor de deplasare înspre și dinspre Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava.”

Sus