Oferte locuri de munca top

Un aeroport la Miercurea Ciuc, în studiu

aeroport micUn aeroport de mici dimensiuni destinat transportului intern de pasageri si mărfuri urmează să fie construit la Miercurea Ciuc.

Mai precis, noul proiect ar urma să fie implementat la granița localităților Miercurea-Ciuc și Ciceu, pe partea stângă a drumului național 12. Aeroportul se va întinde pe 25 ha, din care 3 ha reprezintă teren intravilan și 22 ha teren extravilan. Terenul este deţinut de Antal Andras.

Pista de decolare-aterizare a aeroportului se încadrează în categoria 2C, având suprafața de 1200x 80m, este nivelată și acoperită cu iarbă.

Aeroportul ar urma să aibă trei hangare. Terminalul pentru pasageri va fi o clădire cu o suprafață de 1500-2000 m2, pentru asigurarea serviciilor handling a pasagerilor și a bagajelor și pentru alte servicii aeroportuare.

Drumul de acces la aeroport va avea o lungime de 3 km, care se ramifică de la drumul județean DN 13A. În cazul drumului de acces trebuie efectuate  următoarele lucrări: restaurarea pavajului și crearea a două benzi de circulație pe lungimea totală a drumului, se arată în studiul de fezabilitate.

Existenţa aeroportului ar putea încuraja construirea unui parc industrial în Miercurea Ciuc, mai informează autorităţile.

În acest sens administraţia judeţeană a lansat un sondaj online pentru verificarea interesului locuitorilor şi al întreprinzătorilor pentru o conexiune aeriană în zonă.

Sus