Oferte locuri de munca top

 Transgaz incepe noi investitii pentru racordarea la gaze

Transgaz începe implementarea unor noi investiții privind racordarea la gaze, conform programului de dezvoltare pentru perioada 2019 – 2028. În același timp continuă lucrările la conducta BRUA-faza 1, din care sunt deja finalizați 215 kilometri.

În cadrul proiectului BRUA-Faza 1 se vor desfăşura lucrări pe teritoriul a 11 judeţe din ţară, investiţia ridicându-se la aproximativ 560 milioane de euro.

Noul gazoduct va avea o lungime totală de 550 km şi o capacitate maximă de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria şi 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria.

Până la acest moment au fost finalizați 215 km de conductă și trei stații de comprimare, după cum urmează:

* STG Jupa finalizată, se află în probe tehnologice, punerea în funcţiune va avea loc la 01.10. 2019;

* Podişor – finalizată în proporţie de circa 90%, punerea în funcțiune va avea loc la 01.11.2019,

* Bibești – finalizată 80%, punerea în funcţiune – în data de 17 aprilie 2020.

Totodată, Transgaz a demarat construirea unor tronsoane de conductă pe direcțiile :

* DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei;

* DN 300 Mintia – Brad – Mintia – Brad – Ștei;

* Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat.

Prin finalizarea tronsonului de conductă Pojorâta – Vatra Dornei se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de Nord – Vest a țării (zona de consum Bistrița), cu sistemul de transport gaze naturale din partea de Nord – Est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei), definindu-se astfel ca proiect de importanță națională.

Conductă de transport gaze naturale DN 300 Mintia – Brad – Ștei este necesară și oportună în vederea creșterii siguranței alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din vestul țării. În plus, aceasta va realiza interconectarea conductei de transport gaze naturale Cefa – Căpîlna – Beiuș – Ștei cu conducta de transport gaze naturale Simeria – Mintia.

Pe noua direcție de consum se pot înființa noi distribuții de gaze, după cum urmează:

* Tronson Mintia – Brad, Etapa I: comunele Băiţa, Vălişoara, Luncoiu de Jos, Ribiţa, respectiv municipiul Brad;

* Tronson Brad – Ștei, Etapa II (proiect în faza Studiu de prefezabilitate, L = cca. 53 km): comunele Baia de Criș, Vața de Jos și Tomești pe teritoriul județului Hunedoara, comunele  Hălmăgel, Hălmagiu, Vârfurile pe teritoriul județului Arad, comunele Criștioru de Jos, Cărpinet și orașul Vașcău pe teritoriul județului Bihor.

Pentru tronsonul de conductă DN 300 Mintia – Brad valoarea lucrărilor de execuție a fost estimată la 22,4 milioane lei fără TVA, cu termen de finalizare trimestrul I 2020.

Obiectivul de investiție Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat se va realiza în două etape:

* Etapa I, tronsonul de conductă Craiova – Segarcea, va asigura alimentarea cu gaze naturale a comunelor Cârcea, Malu Mare, Ghindeni, Teasc, Calopăr și Segarcea;

* Etapa II, tronson Segarcea – Calafat în lungime aproximativ 82 km, cu un debit de 70.000 Smc/h care va alimenta localitățile: Cerăt, Drănic, Lipovu, Întorsura, Giurgița, Bârca, Urzicuța, Goicea, Afumați, Siliștea Crucii, Cioroiași, Bistreț, Negoi, Catane, Galiciuca, Băilești, Galicea Mare, Rast, Seaca de Câmp, Piscu Vechi, Poiana Mare, Ciupercenii Noi, Maglavit, Moțăței, Ghidici, Desa, Calafat. Acest tronson de conductă este în fază de proiectare.

Pentru tronsonul de conductă Craiova – Segarcea valoarea estimată a lucrărilor de execuție a acestui tronson este de 33,53 milioane lei fără TVA, iar termenul de finalizare este trimestrul I 2020.

 

 

 

Citiți și:

Un mare investitor strain se pregateste sa isi extinda spatiile detinute in tara noastra

Viitoare mare cladire de birouri, dezvoltata de un mare investitor

Materialele pentru constructii, mai scumpe in acest an

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus