Oferte locuri de munca top

Staţie de transformare Enel, modernizată şi consolidată cu peste 12 mil. euro

5704133786_a8ed9de963_oEnel Distribuţie Muntenia a demarat lucrările la staţia de transformare (înaltă/medie tensiune) Nord ce deservește zona de nord a Capitalei și anumite părți din zona centrală.
Lucrările de modernizare a staţiei și consolidare a clădirii propriu-zise vor presupune o investiție estimată la 54 milioane lei.
La finalul lucrărilor, stația va avea o putere instalată de 200 MVA (Mega Volt Amper), asigurând astfel o mai mare stabilitate a rețelei și posibilitatea unui consum mai mare.
Lucrările de modernizare se vor desfășura în mai multe etape.
Astfel, vor fi înlocuite celulele de înaltă tensiune cu echipamente utilizând tehnologie GIS (Gas Insulated Switchgear), sigură și foarte fiabilă. Vor fi înlocuite transformatoarele de putere cu transformatoare noi. De asemenea, vor fi înlocuite celulele de medie tensiune cu celule de medie tensiune duble la 10 kV și celule compacte la 20 kV.
În plus, vor fi înlocuite dulapurile de protecții și panourile de servicii auxiliare cu dulapuri echipate cu terminale de protecții noi și dulapuri noi de servicii auxiliare astfel încât stația de transformare să fie integrată în sistemul de control de la distanță (telecontrol).

Deoarece clădirea în care se află stația este încadrată la gradul 2 de risc seismic, lucrările de consolidare vor reprezenta o parte importantă în demersul de modernizare, pentru a minimiza riscurile de prăbușire în caz de cutremur.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Sus