Oferte locuri de munca top

Spatii industriale: trei sferturi din inchirieri sunt in Bucuresti  

Spațiile industriale și logistice închiriate anul trecut au totalizat aproape 476.000 mp, mai puțin cu 7,4% față de anul 2018, potrivit consultanților imobiliari de la JLL. Aceștia susțin că cea mai mare parte din cererea pentru astfel de spații a fost în București, respectiv aproape 76% (aproximativ 360.000 mp). După care a urmat Slatina, cu 13% din cerere (62.000 de mp tranzacționați).

Din totalul spațiilor închiriate la nivel national anul trecut, peste 150.000 mp (aproximativ 32%) au făcut obiectul unor tranzacții închise direct de către proprietar și chiriaș.

”Apariția unor noi investitori și diversificarea locațiilor în care aceștia dezvoltă noi proiecte au adus un plus de competiție în piață, păstrând dinamica”, a declarat Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL.

Consilierii imobiliari spun că au observat și o creștere a interesului pentru spații de producție și industriale, mai ales din partea companiilor care activează în sectorul automotive. Cu toate acestea, proiectele de acest tip au un termen de implementare mai lung, ajungând și până la 18-24 luni de la momentul începerii discuțiilor. Pentru proiectele de logistică, termenul de implementare este de până într-un an, de obicei.

O altă tendință a anului trecut o reprezintă interesul crescut al dezvoltatorilor pentru a atrage clienți cu suprafețe mai mici, însă care au potențial puternic de creștere. Acești clienți, cei mai mulți localizați astăzi în spații din foste platforme industriale din marile orașe, vor fi ”nevoiți să migreze către spații industriale moderne pentru a oferi angajaților condiții mai bune de lucru, dar și de a fi în conformitate cu reglementările mai stricte legate de autorizația de securitate la incendiu”, spun consultanții imobiliari.

”Observăm un interes sporit din partea unor noi investitori de a dezvolta proiecte industriale moderne în interiorul orașului Bucuresti. Vorbim atât de proiecte care oferă posibilitatea închirierii de unităti mici, de 800-1.500 mp, cât si de unităti mari, în clădiri industriale pe mai multe etaje. Acest gen de clădiri este luat în considerare în zonele în care prețul terenului este ridicat și o dezvoltare industrială nu ar aduce randamentul așteptat de investitori. Suntem de părere că 2020 va duce în România primele proiecte industriale dezvoltate pe mai multe etaje”, a mai spus Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România.

 

 

Citiți și:

A treia etapa a unui parc industrial, in pregatire

O unitate de productie va fi construita pe aproape 9 ha

Viitoare spatii comerciale de aproape 70 mii mp, in Bucuresti  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus