Oferte locuri de munca top

Sediul IGSU va fi reabilitat cu 51 mil lei

Sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi consolidat, modernizat și reabilitat termic cu aproximativ 51 milioane de lei. Indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, reabilitarea termică și modernizarea corpului C1 al sediului IGSU din str. Dumitrache Banu nr. 46, sector 2, au fost aprobați în ședință de Guvern spre finalul săptămâniii trecute.

Valoarea estimată a investiției este de 51,02 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată de către MDRAP (prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social) și Ministerul Afacerilor Interne (prin IGSU), din fonduri alocate anual cu această destinație, conform Legii Bugetului de Stat pe anul 2018.

Clădirea IGSU a fost construită în anul 1968, cu regim de înălțime de Subsol + Parter + 7Etaje + etaj parțial, accesul în clădire realizându-se prin corpul C. Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic II, iar lucrările care vor fi realizate vizează sporirea rezistenței, rigidității și ductilității elementelor structurale, rezultând o asigurare corespunzătoare la acțiunile seismice.

În urma finalizării raportului de expertiză tehnică și a studiului de prefezabilitate, s-a optat pentru realizarea consolidării și modernizării Corpului C, în detrimentul demolării și reconstruirii.

Astfel, principalele lucrări vizează, în principal: consolidarea structurii fundațiilor, suprabetonări armate pentru sporirea rigidității planșeelor, consolidarea scărilor, refacerea hidroizolațiilor, detaliilor arhitecturale şi a instalațiilor, precum şi termoizolarea clădirii.

În urma emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, va putea fi demarată, în perioada următoare, procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

 

Citiți și:

Blocuri cu 6,8 si 10 etaje vor fi construite in Capitala

O sala polivalenta va fi construita pe un teren de 7 mii mp

Ansamblu nou, in sudul Bucurestiului

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus