Oferte locuri de munca top

Sala polivalenta si bazin olimpic, mari proiecte de investitii intr-un judet

Terenul cu suprafața de 67.335 mp, care va constitui amplasamentul unei viitoare săli polivalente, va fi predat de către Consiliul Județean Iași pe bază de protocol către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A.

Terenul, aflat în proprietatea județului Iași, a fost preluat în proprietatea C.J. de la Primăria Miroslava prin Hotărâre de C.J., în vederea construirii unei săli polivalente cu fonduri din Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Documentația pentru finanțarea acestui obiectiv de investiții a fost deja înaintată către Compania Națională de Investiții SA.

În cadrul întrunirii din această săptămână a plenului, consilierii județeni își vor exprima votul și cu privire la finanțarea de către C.J. a cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electricitate, apă, canalizare, gaz sau alt tip de combustibil utilizat).

Consiliul Județean va asigura, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, a spus: ”Este imperios necesară o astfel de investiție la Iași. După realizarea obiectivului, Consiliul Județean va avea obligația să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani. Trebuie să fructificăm fiecare oportunitate de a investi în județ, iar o sală cu 16.000 de locuri, cum vrem să construim noi, nu poate fi realizată decât într-o locație cu deschidere, care să ofere și facilități de parcare, de construire de terenuri de sport în jur, organizare de alte activități care presupun aflux de populație”.

Un alt proiect care se referă la domeniul sportului și care va fi supus plenului C.J. se referă la construirea unui bazin olimpic și includerea în bugetul pe anul 2019 al județului Iași a fondurilor necesare pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal. Valoarea estimativă a investiției este de 104.500.000 lei. Pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru acest obiectiv, Consiliul Județean va aloca suma de 133.250 lei, obiectivul urmând să fie amplasat în zona Manta Roșie, pe un teren de 23.842 mp care se află în domeniul public al județului Iași și administrarea Consiliului Județean.

Investiția se va dezvolta pe o suprafață de circa 5.500 mp cuprinzând, pe lângă bazinul olimpic, un bazin didactic, tribune pentru o mie de spectatori, vestiare, dușuri, cabinet medical, sală de conferințe, săli de forță, saune, săli de antrenament, zone de relaxare, parcări, etc.

 

 

 

Citiți și:

Cu cat s-a scumpit manopera pentru instalatii electrice

Patru blocuri de locuinte, in pregatire in Capitala

33 mil euro pentru modernizarea unor drumuri judetene

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus