Oferte locuri de munca top

România pe drumul cel bun în regenerabile

8800589580_dd856a3248_oPiaţa energetică de regenerabile din România s-a dezvoltat conform graficului în ultimii doi ani şi va atinge obiectivul naţional pentru 2013 – 2014 de 19,7% pondere a regenerabilelor în consumul final.

În 2014 România ar putea atinge targetul de regenerabile pentru 2020 de 24% pondere a energiei din surse regenerabile după ce în  2013 ponderea acestora era de 23,9%, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Raportul arată încă o dată că producția și consumul de energie din surse regenerabile reprezintă un succes la nivel european.

În Europa, cantitatea de energie din surse regenerabile pe cap de locuitor este de trei ori mai mare decât oriunde în restul lumii. “Avem peste un milion de persoane care lucrează în sectorul energiei din surse regenerabile, iar valoarea acestui sector depășește 130 de miliarde de euro pe an. Exportăm energie din surse regenerabile în valoare de 35 de miliarde de euro în fiecare an”, a declarat Miguel Arias Cañete, comisarul pentru politici climatice și energie.

La nivel european media consumului energetic din surse regenerabile a ajuns la 15,3% din consumul final brut iar majoritatea statelor membre înregistrează progrese.

La capitolul transporturi enegia regenerabilă ar putea ajunge la o pondere de 5,7% în 2014 peste  jumătate din targetul pentru 2020, estimat la 10% din consum .

Raportul Comisiei Europene este elaborat o dată la doi ani şi cuprinde progresele înregistrate de UE și de statele membre în direcția atingerii obiectivelor privind energia din surse regenerabile, obligatorii din punct de vedere juridic, stabilite în Directiva pe aceasta temă, adoptată în 2009, potrivit reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Sus