Solplanet x AeroFix

România, obligată să definitiveze proiectele de management al deşeurilor

untitledRomânia are la dispoziţie două luni pentru implementarea directivei privind gestionarea deşeurilor, potrivit unei înştiinţări transmise de Comisia Europeană la sfârşitul săptămânii trecute.

Raportul european arată că 109 gropi de gunoi (65 gropi municipal, 27 gropi industriale pentru deşeuri periculoase şi 17 industriale pentru deşeuri nepericuloase) încă reprezintă o amenințare la adresa sănătății umane și a mediului, deși ar fi trebuit închise sau restaurate până la data de 16 iulie 2009.

“Fondurile UE disponibile pot fi un instrument-cheie pentru rezolvarea acestei probleme. Autoritățile naționale trebuie să acționeze într-un termen de două luni în acest caz”, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

România a mai fost notificată şi cu privire la implementarea directivei privind controlul statutului portului şi are la dispoziţie 2 luni pentru a dovedi alinierea la acest tip de directivă.

În luna septembrie Comisia Europeană a adoptat un total de 114 noi decizii (inclusiv 13 avize motivate și 3 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene) şi a decis închiderea a 67 de cazuri.

Instituţia europeană a mai declanşat 40 de proceduri de infringement împotriva mai multor state pentru nerespectarea legislaţiei europene privind azilul.

Sus