Oferte locuri de munca top

Rezervarile imobiliare – o noua oportunitate de afaceri, castiguri de 66% -155%

În interval de numai o săptămână au fost rezervate toate garsonierele de la etajele considerate ”bune” (de la etajul 1 la etajul 8) dintr-un ansamblu rezidențial din București. De asemenea, au fost rezervate și apartamente cu două camere. În total au fost rezervate într-o săptămână 500 de unități locative.

Pentru acest ansamblu, ce va cuprinde peste 1.000 de locuințe, au fost demarate recent lucrările de construire.

Acesta reprezintă etapa a treia a proiectului dezvoltat de Exigent Development pe terenul fostei fabrici de pâine Lujerului din strada Alexandru Cutieru nr 25.

În prima săptămână de când au început vânzările ”cel mai bine s-au rezervat garsonierele și apartamentele cu două camere”, ne-a spus Daniel Iacob, directorul de vânzări.

Pentru achiziția unei locuințe procedura este următoarea: cumpărătorul achită pentru rezervare 1.000 euro, iar la maxim două săptămâni se semnează promisiunea bilaterală și se achită restul de bani, până la cei 5% din valoarea locuinței.

”În a doua etapă a proiectului au fost mulți cumpărători care au achiziționat în special garsoniere pentru a le revinde. Probabil că acest lucru se va întâmpla și în cadrul etapei a III a”, ne-a mai spus domnul Iacob.

În cadrul celei de-a treia etape prețurile pornesc de la 42.000 euro TVA inclus pentru o garsoniera situată la parter, cu suprafața utilă de 35,10 mp. Pentru aceeași suprafață, dar la etajul 11 prețul este de 42.500 euro cu TVA inclus. Garsonierele de la etajele 1-10 costă sau 45.000 euro, TVA inclus.
Domnul Iacob ne-a declarat că prețurile locuințelor construite în etapele 1 și 2 au rămas aceleași pe durata derulării lucărilor de construire, de la demararea lucrărilor și până la finalizare, chiar dacă au mai rămas apartamente nevândute la finalizarea proiectului. “Nu excludem însă faptul ca pe viitor să creștem prețurile locuințelor pe măsură ce avansează proiectul. În cadrul etapei a III a vom schimba prețurile doar dacă prețurile materialelor vor crește la rândul lor”, ne-a spus domnul Iacob..

Prima fază a proiectului a cuprins peste 1.000 apartamente, etapa a II-a 1.500, iar a treia etapă va avea peste 1.000 apartamente. Domnul Iacob ne-a mai spus că va urma și a patra etapă a proiectului, ce va demara cel mai probabil peste un an, atunci când va fi finalizată faza a III-a.

Câștiguri între 66% și 155% 

Cu 1000 de euro rezervarea plus 1250 euro cât reprezintă diferența până la avansul de 5% din prețul unei garsoniere de 45.000 euro TVA inclus, investiția necesară se ridică la 2250 euro.

În prezent prețurile cerute în aceeași zonă pentru o garsonieră similară sunt de 46.500 – 48.500 euro.

Adică, cu o investiție de 2250 euro, speculatorul imobiliar poate obține un câștig cuprins între 1.500 și 3.500 euro, respectiv un randament de 66% și 155%.

Așa se explică faptul că în numai o săptămână au fost rezervate 500 de unitați locative !

 

 

 

Citiți și:

Teren de aproape 7 ha, pregatit pentru un proiect imobiliar mixt

Un om de afaceri local va construi blocuri cu 15 niveluri

Cine realizeaza SF-ul pentru proiectul unei unitati militare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus