Oferte locuri de munca top

Proiectul spitalului finantat de Sectorul 1 a intrat in dezbatere publica

Continuă demersurile pentru proiectul de construire de către Primăria Sectorului 1 a unui spital de categoria I-a. Planul Urbanistic Zonal șoseaua București – Târgoviște nr 10 este supus dezbaterii publice până pe 6 septembrie 2019. După care acesta ar urma să fie aprobat de Consiliul General al Primăriei Municipiului București.

Primăria Sectorului 1 urmează să construiască, pe un teren de 7,2 ha, un spital de urgență de categoria IA, care va beneficia de toate specialitățile medicale. Aici, vor fi relocate Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Arsuri și Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiția în construirea și dotarea noii unități medicale.

Documentația de urbanism a fost elaborată de Vego Concept Engineerind SRL. Prin aceasta este solicitată aprobarea din parea Primăriei Capitalei pentru noi indicatori urbanistici în zona viitorului complex spitalicesc. Terenul are pentru trei unități teritoriale de referinţă . Pentru UTR 3, este solicitat regimul maxim de înălțime Subsol+ Demisol + parter +10 Etaje, procent de ocupare a terenului de 65% și coeficient de utilizare a terenului 4,0 mp ADC/mp teren.

Edilul Sectorului 1 spera că lucrările ar putea demara în octombrie 2019 și că spitalul va  putea fi dat în funcțiune în luna octombrie 2023. Acum acest termen s-a mai îndepărtat.

Valoarea obiectivului de investiții a fost estimată la circa 300 de milioane de euro, bani ce vor proveni din bugetul local al Sectorului 1. Această sumă ar acoperi atât construcția ultramodernă, cu două heliporturi pentru elicopterele SMURD, cu parcare pe mai multe nivele, căi de acces pentru ambulanțe și chiar și hotel pentru rudele pacienților, precum și dotarea cu aparatură medicală.

 

 

 

Citiți și:

Mare ansamblu mixt, in pregatire in provincie

O mare hala de productie, in curs de autorizare

Un aparthotel cu 8 niveluri va fi construit in centrul unui oras

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus