Oferte locuri de munca top

Proiect rutier scumpit ca sa atraga constructori

Pentru că nu a găsit constructor interesat să realizeze un mare proiect rutier, la cea de-a treia licitație organizată pentru atribuirea acestui proiect, autoritatea contractantă a majorat cu 15% valoarea contractului.

Mai exact, este vorba despre contractul ce are ca obiectiv Achiziția execuției de lucrări pentru proiectul Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 2: Botoşani – Iaşi, lansat în licitație deschisă de către Consiliul Județean Botoșani.

Proiectul a întâmpinat mai multe probleme pe parcursul acestui an, după ce la prima lansare în licitație, deși 10 ofertanți au fost interesați, nu a fost depusă nicio ofertă.

Prima licitația pentru acest contract a fost anulată din cauza lipsei ofertelor. După acel moment, proiectantul a actualizat documentațiile necesare, iar licitația a fost reluată în luna iulie, de data aceasta valoarea contractului fiind de 272.279.733 lei, mai mult cu peste 18,24 milioane de lei față de prima lansare.

Totuși, și de această dată licitația a fost anulată.

Autoritatea contractantă încearcă în continuare să găsească un constructor și a relansat astăzi contractul în licitație deschisă, cu o valoare de 292.246.575 lei fără TVA, echivalentul a peste 60 milioane de euro.

Față de prima licitație, în cea de-a treia licitație valoarea contractului a fost majorată cu

peste 38,2 milioane lei, adică cu 15% !

În actuala licitație, valoarea totală a lucrărilor de construcții montaj este de 291.044.403 lei fără TVA, inclusiv valoarea organizării de santier lucrări construcții, de 5.282.659 lei fără TVA. Cheltuieli conexe organizării șantierului au fost estimate la 1.192.171 lei fără TVA.

Durata de realizare a contractului este de 33 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de cel puțin 36 de luni.

Criteriul de atribuire ales de autoritatea contractantă este ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – POR.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 noiembrie 2019.

 

 

 

Citiți și:

Spatii comerciale vor fi edificate pe un teren de peste 3 ha

Ansamblu cu 200 de apartamente, autorizat

Un nou parc eolian, in pregatire pe un teren de 7 ha

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus