Oferte locuri de munca top

Primele licitatii pentru drumurile radiale ale Bucurestiului

A fost lansată o doua licitație în cadrul proiectului de realizare a celor 10 noi drumuri radiale care vor conecta arterele importante ale Municipiului București, Centura Capitalei și Autostrada Bucureștiului A0.

Drumul Radial 9 – Sud Expres

Noua licitație este pentru elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și obținerea autorizației de construire pentru Drumul radial 9 – Sud Expres.

Valoarea totală estimată a acestui contractului este cuprinsă între 20,14 milioane lei și 23,8 milioane lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni.

Contract de constructii ingineresti de peste 20 mil euro, ofertat de mari constructori

DR9 are o lungime de 13,86 km și realizează conexiunea între localitatea Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Drumul Bercenarului/Gara Progresu.

Caracteristicile solicitate ale drumului radial DR9 sunt: 4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens), 2 zone de acostament, 4 zone de siguranță cu parapeți, zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară, piste de biciclete, trotuar pietonal, transport public, iluminat public, intersecție rutieră la conexiunea DR 9 cu Drumul Bercenarului/Gara Progresu, intersecție rutieră la conexiunea DR9 cu DJ401, Nod Rutier la intersecția cu DNCB și Autostrada A0 (km 5+400) și o descărcare (km 7+475), pasaje peste calea ferată, pasaj peste DNCB.

”Costul estimat este de 96,44 milioane de euro cu TVA”, a declarat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Drumul Radial 1 – Vest Expres

De asemenea, a mai fost lansată în vară licitația pentru elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si obtinerea Autorizatiei de Construire pentru „Orbital Bucuresti – Drumul Radial 1 (DR 1- Vest Expres). Valoarea estimată a acestui contract este cuprinsă între 14,59 milioane lei și 17,24 milioane lei fără TVA.

Lucrari pentru exploatarea de noi cantitati de agregate minerale

Pentru acest contract au depus oferte:

* Ofertant unic: Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş.,

* Asocierea: Explan SRL (lider), Geologic Site SRL, D P Consult,

* Asocierea: Grafic Tends (lider), Studio Corona S.R.L. Civil Engineering,

DR1 va asigura conexiunea între Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Timișoara, având o lungime de aproximativ 9 km. Costul său este estimat la 75 milioane de euro cu TVA.

Implementarea proiectului „Drumuri Radiale Ilfov-București” este asigurată de Consiliul Județean Ilfov, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa de finanțare a proiectelor este prevăzută din fonduri externe nerambursabile.

Sus