Oferte locuri de munca top

Primarii vor avea intalniri saptamanale cu ministrul Finantelor

Primarii sunt îngrijorați în ceea ce privește construcția bugetară pentru anul viitor. La întâlnirea de săptămâna aceasta cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, reprezentanți ai autorităților publice locale au obținut promisiunea că în luna august se vor realiza întâlniri săptămânale pentru a definitiva condițiile în care se va realiza finanțarea APL în 2020.

Din această perspectivă, Asociația Municipiilor din România a solicitat reluarea discuțiilor pe Codul Finanțelor Publice Locale prin care să se concretizeze propunerile deja existente și care vizează mai multe probleme cu care APL se confruntă în această perioadă.

La întâlnirea din această săptămână au participat Robert Negoiță, primar al Sectorului 3, Nicolae Barbu, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești și Aurel Simionescu, expert administrație publică.

Întâlnirea s-a finalizat cu următoarele propuneri:

* Se va calcula diferența între sumele încasate în primul trimestru 2019, urmare a aplicării cotei de 41,75 % din IV, față de 60%

* Sumele cuvenite fiecărei UAT se diminuează cu ½ din disponibilul existent la șase luni în bugetul secțiunii de funcționare.

* Se vor avea în vedere sumele prevăzute a fi trecute în cadrul secțiunii de dezvoltare pentru susținerea proiectelor din PNDL și a celor cu fonduri europene.

* Sumele rămase se vor distribui pentru:

– acoperirea unui nivel al veniturilor de minim 1000 de lei / locuitor în orașe și municipii

– acoperirea necesarului cheltuielilor de funcționare pentru fiecare UAT până la sfârșitul anului 2019

Pentru acoperirea cheltuielilor necesare protecției sociale s-a convenit ca la nivelul MFP să se analizeze situația la șase luni și să se acopere, în concordanță cu sumele cheltuite pe primul semestru, sumele necesare pentru semestrul al doilea în procent de 90%, restul revenind fiecărei UAT.

În luna octombrie va avea loc o nouă rectificare bugetară, prilej cu care se vor regla și o serie de alte probleme ce vor apărea luându-se în considerare asigurarea acoperirii cheltuielilor de funcționare necesare fiecărei UAT.

 

 

 

Citiți și:

Va fi ales antreprenorul general pentru construirea a circa 30 mii mp spatii logistice

Proiectare de 120 de mil lei, pentru conducte de gaze

O strada va fi complet transformata cu fonduri europene

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

 

 

Sus