Oferte locuri de munca top

Primăria Oradea reabilitează 68 de blocuri în acest an

DSC00827Investiţiile în lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Oradea vor fi printre cele mai importante realizate în acest an de primărie. De asemenea municipalitatea se grăbeşte să încheie proiectul de reabilitare a cetăţii Oradea, lucrările la pasajul Vulturul Negru şi reabilitarea Pieţei Unirii.

Astfel, un număr de 68 de blocuri din Oradea vor fi reabilitate termic în acest an. Pentru unele dintre acestea au fost deja finalizate licitaţiile şi urmează să înceapă lucrările.

Primăria şi-a propus totodată ca în acest an să încheie etapele I şi II ale lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Oradea.
În cazul proiectului de reabilitare a pasajului Vulturul Negru, o nouă licitaţie urmează să fie lansată pentru refacerea mozaicului. Lucrările vor demara în a doua jumătate a acestui an.
În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a Pieţei Unirii, momentan se poartă discuţii pentru corelarea lucrărilor. Proiectul este strâns legat de construcţia parcării de pe strada Independenţei şi reabilitarea Pieţei Ferdinand.
De asemenea, în curând vor începe lucrările de reabilitare a liniei de tramvai pe strada Primăriei și Independenței.
Lucrările de construcţie a Pieţei Rogerius şi de reabilitare a sistemului termic înregistrează o mică întârziere faţă de termenul stabilit.
În schimb, lucrările la drumul expres sunt în grafic, s-au încheiat demolările, se fac consolidări la dealul Pisicii și cele necesare pentru dealul Ciuperca. Datorită acestora, se întârzie însă realizarea proiectului de amenajare a dealului Ciuperca, deoarece lucrările la parc nu pot fi începute până nu se consolidează versanţii.
În ceea ce privește lucrările din cadrul proiectului „Punți Crișene – reabilitarea bisericilor monumente istorice”, reabilitarea sinagogii Zion, respectiv lucrările la pasajul DN 76 și DN 79, sunt în grafic și vor fi finalizate în mod cert în acest an.
În implentare se află şi proiectul de realizare a blocurilor de cazare temporara de pe strada Ardelenilor. Una dintre clădiri a fost deja finalizată iar cealaltă va fi gata până la finele anului.

Potrivit primarului, Ilie Bolojan, principalele probleme întâmpinate în implementarea proiectelor sunt următoarele: organizarea și urmărirea lucrărilor, probleme de finanțare,  flux de bani pentru a plăti constructorii, întârzierea la semnarea lucrărilor din cauza birocrației şi a contestaţiilor, deranjul generat de lucrări, precum și blocajele instituționale.

Sus