Oferte locuri de munca top

Prima Divizie de Inovare Urbana din Estul Europei

O Divizie de Inovare Urbană, după modelul celor care funcționează în Boston, Pittsburg, Dublin sau Barcelona, va fi înființată la Cluj Napoca, după cum a anunțat ieri primarul Emil Boc.

Divizia de Inovare Urbană Cluj 2.1 este dezvoltată de Centrul Cultural Clujean în colaborare cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din cadrul Primăriei și cu implicarea tuturor actorilor strategici cheie ai orașului: universități, clustere de tehnologie și afaceri, societate civilă, sector cultural.

Divizia cercetează, experimentează și prototipează soluții alternative la trei categorii de provocări cheie ale orașului: mobilitate, locuire și viitorul muncii, colectând și analizând date, construind scenarii de lucru și măsurând impactul unor intervenții experimentale care caută să lucreze cu comportamentele sociale ale cetățenilor.

„Administrația locală are capacitatea de a interveni în mod direct la nivel de infrastructură, de prioritizare a investițiilor, de regulamente locale. Însă aceste măsuri care sunt în puterea noastră trebuie să țină seama în primul rând de nevoile și dorințele clujenilor, de ideile lor, de intuițiile lor, care ne pot ajuta să transformăm în bine orașul. De aceea e important să construim la Cluj o Divizie de Inovare Urbană care să adune toate aceste cunoștințe și capacități ale clujenilor, ale sectoarelor academic, cultural și de afaceri și care să ofere municipalității o capacitate crescută de a ține pasul cu procesul de transformare continuă prin care trece orașul”, a declarat Primarul Emil Boc.

În 2018, ideea acestei divizii de inovare urbană a fost testată prin proiectul Fondul de Inovare Cluj 2.1 al Centrului Cultural Clujean, care a dezvoltat primele proiecte pilot în domeniul mobilității urbane și a obținut o finanțare europeană de 5,6 milioane de euro pentru un proiect de cercetare și dezvoltare pe tema viitorului muncii.

„În domeniul mobilității urbane am reușit în acest an să susținem dezvoltarea a trei proiecte cetățenești de transformare a spațiilor din cartierele Mărăști și Mănăștur și să derulăm o primă analiză de date de mobilitate și demografice. Proiectele din cartiere ne-au arătat cum cred locuitorii că ar putea fi reamenajate spațiile comune dintre blocuri pentru a le permite să petreacă mai mult timp acolo, scăzând astfel numărul deplasărilor necesare în oraș, iar Pactul de Mobilitate ne-a ajutat să înțelegem mai bine cum doresc clujenii să utilizeze opțiunile pe care le au astăzi pentru transportul în oraș și să identificăm câteva prime proiecte pe care să lucrăm în 2019 pentru îmbunătățirea mobilității urbane”, a declarat Anamaria Vrabie, directorul Diviziei de Inovare Urbană 2.1.

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Vom avea un popas gen Paprika Csarda si in Romania

Dezvoltatori turci pregatesc construirea unor ansambluri in Capitala

Prima temere a clientilor – evolutia creditarii

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus