Oferte locuri de munca top

Podul peste Tisa: ritm bun al lucrarilor

Lucrările la Podul peste Tisa continuă în ritm bun, apreciază Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, după ce a efectuat o vizită de lucru pe șantier.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la finalul lunii iunie.

Contractul de proiectare și execuție lucrări ”Pod peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației” a fost atribuit în iulie anul trecut la valoarea de peste 116,17 milioane lei fără TVA. Durata contractului este de doi ani.

Până în prezent, la patru din cele cinci poduri de descărcare s-au realizat integral carcasele de armătură, cofrarea/decofrarea, betonarea radierelor și realizarea umpluturilor.

La podul de la km 0+780 s-a finalizat betonarea radierelor și urmează să se realizeze umpluturile.

La două dintre poduri (podurile de la km 0+610 și 0+660) se asamblează structura metalică din tablă ondulată, acțiune care va fi finalizată săptămâna aceasta.

La infrastructura podului principal sunt finalizate platformele și drumurile de acces pentru instalația de foraj și autobetoniere, iar piloții forați sunt în execuție.

Proiect rutier de peste 27 mil euro, in pregatire

La clădirile administrative, CORP A – Direcția Vămilor, și CORP B – Poliția de Frontieră, au fost finalizate trasarea planimetrică a fundațiilor, decopertarea stratului vegetal, pernele din balast, scurgerile pluviale, așternerea geotextilului și a foliei de polietilenă, stratul de beton suport pentru hidroizolație și hidroizolațiile.

Se lucrează, de asemenea, la terasamente între km 0+250 si km 0+550 pentru decopertarea terenului vegetal și așternerea materialului de umplutură la cotă.

”Această legătură nouă ce va fi creată cu Ucraina la Sighetu Marmației reprezintă un prim obiectiv de asemenea anvergură realizat în Maramureș în ultimii 30 de ani, un obiectiv de infrastructură care va aduce dezvoltare și creștere economică pentru ambele comunități de pe malul Tisei”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus