Oferte locuri de munca top

Petrescu promite să umanizeze Fiscul

Ioana-Maria Petrescu, ministrul Finanţelor Publice

Ioana-Maria Petrescu, ministrul Finanţelor Publice

Metodele de plată electronice au simplificat relaţia dintre contribuabili şi administraţia fiscală. Acest lucru a propulsat România pe locul 52 în cadrul clasamentul internaţional „Paying Taxes 2015”, în urcare cu 76 de poziţii faţă de ediţia precedentă.,
Raportul, realizat de compania de consultanţă PricewaterhouseCoopers şi Banca Mondială, a monitorizat activitatea autorităţilor fiscale din 189 de economii din întreaga lume, raportându-se la numărul de ore necesare pentru plata taxelor, numărul plăţilor necesare pentru achitarea taxelor şi impozitelor şi ponderea acestora în profituri.
Astfel, faţă de datele prezentate anul trecut, raportul din acest an evidenţiază faptul că numărul de ore necesare pentru plata taxelor în România s-a redus de la 200 la 159, iar numărul de plăţi pe an a scăzut de la 39 la 14 plăţi. În schimb, ponderea taxelor şi impozitelor în profitul total a crescut uşor, de la 42,9% la 43,2%
Îmbunătăţirea relaţiei dintre ANAFşi contribuabil va continua, a dat asigurări ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.
„Nu ne vom opri aici. Avem demarat proiectul Spaţiul Privat Virtual, pe care de anul viitor îl vom extinde în toată ţara şi atât persoanele fizice cât şi persoanele juridice îşi vor putea accesa online situaţia fiscală. În paralel, taxele şi impozitele vor putea fi achitate cu cardul, într-un punct unic. Într-un orizont de timp scurt spre mediu ţara noastră se va putea lăuda cu o administraţie fiscală modernă şi o abordare mult mai umană şi prietenoasă a Fiscului faţă de contribuabilii oneşti”, a afirmat doamna Petrescu.

Sus