Solplanet x AeroFix

Peste 8% din firmele străine nou-înscrise activează în construcţii

Steel_constructionUn procent de 8,83% dintre firmele cu capital străin înscrise au ca obiect de activitate construcţiile, potrivit raportului Oficiului Registrul Comerţului pentru luna iunie 2015.

De asemenea 11,06% dintre firmele cu participaţie străină la capital au ca obiect de activitate tranzacţiile imobiliare.

În funcţie de obiectul de activitate şi numărul de societăţi înscrise, cele mai multe societăţi cu participaţie străină la capital se ocupă de comerţ (aproximativ 20%).

La un clasament al valorii capitalului investit, industriile prelucrătoare şi extractivă conduc detaşat cu peste 35% din valoarea capitalului firmelor străine. Acestea sunt urmate de domeniul intermedieri şi asigurări cu o valoare a capitalului investit care ocupă peste 17%.

Construcţiile îşi păstrează echilibrul între numărul de societăţi şi valoarea capitalului aproximativ 7,60% din capitalul firmelor cu participaţie străină mergând către acest sector.

Pentru imobiliare, raportul număr de societăţi/ capital investit arată ca sunt foarte multe astfel de firme dar capitalul investit reprezintă doar 4,98% din total.

Cei mai mari investitori străini sunt olandezii

La clasamentul investitorilor străini pe ţări în funcţie de valoarea capitalului investit conduce Olanda cu o valoare a capitalului investit de 8,2 miliarde euro, potrivit statisticii elaborate de Oficiul Naţional Registrul Comerţului.

Olanda este urmată în acest clasament de Austria, Germania şi Cipru cu un capital investit între 4,7 miliarde de euro şi 3,5 miliarde.

Cei mai numeroşi investitori străini în România sunt italienii

În funcţie de numărul de societăţi clasamentul pe ţări este condus de Italia cu peste 40 de mii de firme, urmată de Germania cu peste 20 de mii de firme, Ungaria cu peste 14 mii de firme şi Turcia cu peste 12 mii de firme.

Sus