Oferte locuri de munca top

Penetratia Prelungirea Ghencea, mai scumpa cu 20 mil euro

Lucrările pentru Penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești și supralărgirea bulevardului Ghencea între strada Brașov și Terminlul tramvaiului 41 s-au dovedit mai scumpe decât fusese estimat inițial. Astfel, valoarea totală a investiției se ridică acum la circa 655 milioane de lei, proiectul fiind astfel mai scump cu 90 milioane de lei față de valoarea inițială.

Astfel, conform noilor indicatori tehnico economici ce trebuie aprobați de către Primăria Capitalei, din totalul de 654.677.770 lei, valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 404.296.583 lei.

Această modificare a fost necesară întrucât valoarea pentru obținerea terenului este acum de 93.004.414 lei fără TVA, față de 56.040.000 lei fără TVA, cât fusese aprobat inițial.

Cei mai recenți indicatori tehnico-economici au fost aprobați în luna mai, în etapa de Proiect Tehnic, inclusiv cu soluția tehnică ulterior obținerii avizelor de la operatorii de rețele: 439.952.577 lei valoarea totală fără TVA, respectiv 564.677.770 lei cu TVA.

Până în acest moment, pentru obiectivul de investiții s-au parcurs etapele de achiziție a execuției de lucrări, a serviciului de proiectare și s-au încheiat contractele de achiziție publică. Astfel, trebuie actualizat devizul general cu eventualele modificări ai indicatorilor tehnico-economici, ca urmare a obținerii avizelor cerute pentru obținerea autorizației de construire/desființare.

Vă reamintim că proiectul cuprinde următoarele categorii de lucrări și obiective:

* eliberarea amplasament, lucrări de demolare

* lărgire la 4 benzi de circulație a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Brașov și strada Mărăcineni

* realizarea pistelor de cicliști

* amenajare trotuare

* realizare cale dublă de tramvai pe str. Prelungirea Ghencea între strada Brașov și Park&ride; după ce va fi executat de către CNAIR tronsonul de drum situat între str. Mărăcineni și centura Municipiului București, Municipiul București va dezvolta linia de tramvai pe zona mediană a drumului modernizat

* construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul străzii Prelungirea Ghencea, în zona nodului rutier de la Domnești

* lărgire la 4 benzi de circulație și păstrarea liniei de tramvai existente pe bulevardul Ghencea până la capătul liniei 41; dublarea liniei de tramvai în zona terminalului Tramvai 41.

 

Descarcati aici Indicatorii tehnico economici

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus