Oferte locuri de munca top

Parteneriatul între stat şi sectorul privat este esenţial pentru dezvoltarea durabilă

Pietrosu_MareComunicarea între sectorul public şi cel privat este deficitară, nu există reguli clare pentru interacţiunea cu mediul privat, iar platformele de investiţii nu sunt întotdeauna eficiente, a declarat preşedintele BERD, sir Suma Chakrabarti.

Acestea se numără printe dificultăţile de dezvoltare.

Oificialul BERD a mai menţionat că, de cealaltă parte, pentru ca sistemul să funcţioneze companiile private trebuie să treacă dincolo de interesele de moment şi să faciliteze creşterea competiţiei pe piaţă.

Un nou parteneriat între stat şi sectorul privat va fi esenţial pentru ca ţările să atingă obiectivele de dezvoltare durabilă, a mai precizat preşedintele BERD, sir Suma Chakrabarti.

Sursa citată a mai precizat că o instituţie ca BERD ar putea facilita parteneriatul public-privat iar statele au nevoie de un sector privat dinamic şi productiv pentru a genera locuri de muncă şi creştere economică.

Acesta a declarat că activitatea BERD din ultimii peste 25 de ani s-a bazat pe susţinerea inovaţiei şi a dezvoltării dându-i o perspectivă unică asupra provocărilor ce ar putea să apară.

“Suntem un catalizator puternic pentru investiţiile străine directe şi un actor important în intermedierea capitalurilor proprii şi a fluxurilor financiare private pe pieţele în curs de dezvoltare”, a declarat preşedintele BERD.

Discursul preşedintelui BERD vine ca urmare a aprobării obiectivelor de dezvoltare de către Naţiunile Unite luna trecută.

Noile obiective prevăd creşterea, eradicarea unor inegalităţi, construirea unor instituţii puternice, infrastructură sustenabilă şi se adresează schimbării climatice.

De asemenea, targetul pentru 2030 implică în procesul de dezvoltare ţări cu venituri medii, lucru care nu era prevăzut în obiectivele stabilite în anul 2000.

Sus