Oferte locuri de munca top

Palatul Banffy, pregatit pentru achizitia contractului de executie

Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutie publica de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj anunta finalizarea procedurii de elaborare a caietului de sarcini vizand reabilitarea fatadelor imobilului Palatului Banffy din Piata Unirii, nr. 30.
In perioada imediat următoare este prevăzută demararea procedurilor aferente etapei de achizitie a lucrarilor de executie”, a declarat domnul Alin Tise.
In prezent, palatul este proprietate publica a judetului Cluj si se afla in administratia Muzeului de Arta Cluj-Napoca. Este cel mai important edificiu baroc din municipiu si unul de referinta pentru arhitectura de secol XVIII din Romania, decoratia arhitecturala in piatra fiind completata cu o serie de sculpturi cu valoare artistica deosebita, realizate de Anton Schuchbauer.
Cladirea este inscrisa la prima categorie (A) in lista cladirilor de patrimoniu arhitectural si artistic national al Romaniei. Edificiul a fost ridicat in perioada 1774-1785, de catre arhitectul german Johann Eberhard Blaumann ca resedinta particulara a contelui Bánffy György (devenit mai tarziu guvernator al Transilvaniei). Ulterior, cladirii i-au fost date alte destinatii: resedinta de protocol, Cazinou National, cladire de apartamente si spatii comerciale, sediu de societati industriale. In anul 1925 a fost construit chiar un cinematograf in curtea imobilului, iar in anul 1956, Comuna Urbana Cluj a dat palatul in folosinta Muzeului de Arta, infiintat in anul 1951.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

110 apartamente de lux vor fi construite in Sectorul 1

Proiecte finantate prin credit bancar de 25 mil lei

Pasarela pietonala si terminal transjudetean-translocal, in pregatire

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus