Oferte locuri de munca top

Nou pasaj rutier de aproape 16 mil euro, aprobat

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economi în vederea realizării unui pasaj de legătură între un drum național și un parc industrial din Cluj.

Viitorul pasaj va fi ridicat peste calea ferată, în scopul asigurării unui acces facil și sigur.

Acesta va face legătura DN1C și Parcul Industrial Tetarom III.

Totodată, plenul Consiliului Județean a fost de acord cu punerea la dispoziția CNAIR a Studiului de fezabilitate și a avizelor aferente, în scopul demarării procedurii pentru realizarea obiectivului de investiții “Pasaj de legătură între DN 1C și Parcul Industrial Tetarom”.

Cu o valoare estimată la 78.135.450 lei, investiția urmează să fie finanțată prin fonduri PNRR, accesate de CNAIR.

Scopul investiției este de a rezolva problemele de trafic care se creează la intersecția în cauză și de a fluidiza circulația pe acel sector extrem de circulat.

Un mare constructor lupta cu CNAIR pentru un contract de peste 900 mil euro

Consiliul Județean dorește fluidizarea traficului pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III și reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale.

În ceea ce privește traficul, valorile înregistrate pe DN1C au crescut constant în ultimii ani, sectorul de drum atingându-și limitele pentru care a fost proiectat. Astfel, este necesară luarea unor măsuri concrete și imediate de decongestionare a traficului, inclusiv prin crearea unei legături continue spre drumul județean 109D, fără a interfera cu circulația feroviară.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus