Oferte locuri de munca top

Noi reguli pentru interoperabilitatea sistemului feroviar

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInfrastructura feroviară este cu un pas mai aproape de unitate la nivel european, potrivit noilor reguli adoptate de Consiliul şi Parlamentul European.

Măsurile vor fi adoptate şi de reprezentanţii statelor membre la sfârşitul lunii iunie, conform unui comunicat al Consiliului European.

Noile prevederi vizează sporirea interoperabilităţii şi siguranţei feroviare, respectiv modificarea Directivei 57/2008 care asigură standardizarea reţelelor europene şi interoperabilitatea lor- punct cheie al unei reţele feroviare pan-europene.

Măsurile propuse vizează o abordare comună a regulilor de interoperabilitate ceea ce va reduce costurile pentru operatorii feroviari. Schimbările vor reduce birocraţia în domeniu şi vor scădea costurile administrative pentru operatori.

Revizuirea politicii pe segmentul feroviar ar putea alinia directiva din 2008 cu alte elemente al celui de-al patrulea pachet de măsuri în sector.

Mai précis noile măsuri vizează previziuni în standardele tehnice de interoperabilitate pentru a acoperi subsistemele existente. Operatorii feroviari vor trebui să verifice compatibilitatea între vehicule şi ruta pe care vor circula.

Propunerile de modificare a legislaţiei europene în domeniu se concentrează pe emiterea unui singur certificat de siguranţă în domeniul feroviar, emis de European Railway Agency.  Acest lucru va duce la o mai bună monitorizare şi gestionare a dezvoltării reţelei feroviare, sunt de părere iniţiatorii proiectului.

Sus