Oferte locuri de munca top

Nereguli în asfaltarea traseului Răchiţele –Ic Ponor

DSCF1403Autorităţile judeţene au constatat nereguli în procesul de reabilitare a două drumuri judeţene de importanţă turistică.

Consiliul Judeţean a atenţionat constructorii  şi diriginţii de şantier din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj asupra faptului că există probleme de calitate a lucrărilor şi că, în acest sens, trebuie luate măsuri de remediere a lucrărilor neconforme.

Sunt probleme şi cu graficul lucrărilor, actualul ritm de lucru putând periclita finalizarea lucrărilor în termenul maxim de execuţie stabilit, data de 8 decembrie 2015.

Totodată, numărul de muncitori şi utilaje nu pare a fi suficient pentru toate tipurile de lucrări incluse în contract, potrivit informaţiilor publicate de Consiliul Judeţean în urma unei vizite pe şantier.

“Este foarte important ca lucrările la acest drum turistic să continue într-un ritm mai alert. Acesta se situează în zona de munte, unde anotimpul rece se instalează mai repede, deci este important să folosim fiecare zi pe care o avem la dispoziţie. Totodată voi intensifica controlul la acest drum, prin deplasări periodice, pentru a mă asigura de faptul că şi calitatea lucrărilor este una corespunzătoare, deoarece vorbim de bani publici, care nu pot fi cheltuiţi pe lucrări neconforme.Neregulile observate vor fi sesizate şi vor fi luate măsuri dacă nu va fi respectată calitatea lucrărilora  declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

Lucrările analizate vizează reabilitarea DJ 108C de la km 61+830 până la km 78+400 şi DJ 763   de la km 35+130 până la 39+060. Valoarea investiţiei pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor“ se ridică la peste 13 milioane de lei plus TVA iar contractul a fost câştigat de Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov  SRL.

Până în prezent au fost modernizaţi 3,5 km din DJ 108 C şi 20 de km din DJ763.

Sus