Oferte locuri de munca top

Mai multe proiecte imobiliare, avizate spre a fi dezvoltate in Oradea

Mai multe proiecte de investiții complexe au fost analizate de către specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului a municipiului Oradea.

Printre proiectele dezbătute se numără un ansamblu mixt cu 6 clădiri, un aquapark și un bloc cu 7 niveluri.

Ansamblu imobiliar cu 164 de apartamente

Pe platforma fostei fabrici de blănuri Rovex din strada Griviţei va fi ridicat un ansamblu rezidențial.

Sapient Premium SRL a solicitat aviz Arhitect Șef pentru construire ansamblu mixt Rovex pentru desființare parțială corpuri existente, reabilitare și refuncționalizare corpuri existente și construire corpuri noi.

Proiectul prevede realizarea unui ansamblu cu funcțiuni mixte de tip alimentație publică, centre de înfrumusețare, aparthotel, respectiv locuințe colective.

Cladire cu doua tronsoane, in curs de autorizare

Ansamblul va fi compus din 6 corpuri de clădire și va dispune de 164 de apartamente, dintre care 12 în regim hotelier.

Noile clădiri vor avea un regim de înălțime de 3 Subsoluri + Parter + 3 Etaje + 2 Etaj Retras, respectiv 4 Etaje + Etaj Retras.

Corpurile vechi propuse spre extindere și reabilitare funcțională vor avea un regim de înălțime Demisol + Parter + 4 Etaje + Etaj Retras.

Locuințele colective vor fi amplasate în două corpuri izolate, la frontul străzii Griviței, iar funcțiunile mixte se vor regăsi către parcul Cetății.

„Comisia a solicitat punerea în valoare a clădirilor cu caracter istoric prin compoziție volumetrică și finisaje. Piațeta care se va crea cu acces din strada Griviței va avea caracter public și va fi conectată prin intermediul unui coridor de trecere către zona parcului”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Aquapark în cartierul Nufărul

Aquapark Nufărul Termal SRL a solicitat aviz consultativ pentru construirea unui aquapark pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați.

Comisia de specialitate va studia oportunitatea printr-o documentație de tip Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Investiția ar urma să fie realizată în zona străzilor Iancu de Hunedoara și Depozitului, din cartierul Nufărul.

Pregatiri pentru edificarea unui nou supermarket

Proiectul prevede amenajarea unei zone cu tobogane, bazin de agrement pentru copii, bazine de înot, jacuzzi, o zonă de alimentație publică, vestiare, recepție, terenuri de volei pe nisip, bloc sanitar și parcări.

Clădire cu locuințe, birouri și spații comerciale

Rotty Partner SRL a solicitat aviz arhitect șef pentru PUZ construire imobil cu funcțiuni mixte, instituții, servicii și locuințe colective pe strada Aviatorilor, nr. 52 din Oradea.

Terenul are o suprafață de 2.833 metri pătrați și este situat la intersecția dintre străzile Aviatorilor – Nicolae Bolcaș – Aurel Vlaicu.

Proiectul propune construirea unei clădiri cu funcțiuni mixte în regim de înălțime  Subsol + Parter + 4 Etaje + Etaj Retras.

Parterul va fi destinat spațiilor comerciale.

Viitoare hale industriale, de peste 32 mii mp sc

Locuințele colective vor fi la etajele superioare, către intersecție, iar către zona de locuințe individuale vor fi birouri.

Ponderea cea mai mare va fi a funcțiunilor de tip Is (dotări de cartier, comerț, servicii), respectiv 55%, restul fiind ocupat de locuințe și funcțiunile de circulație interioară (45%).

Se vor amenaja 90 de locuri de parcare, dintre care 74 în parcarea subterană.

În această sesiune, comisia de urbanism a avizat favorabil volumetria, organizarea spațială și funcțională.

Amplasamentul este poziționat la intersecția a șase căi rutiere, iar proiectanții au căutat să ofere perspective dinamice către fiecare dintre ele.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus