Solplanet x AeroFix

Lucrarile pentru modernizarea Spitalului Slobozia avanseaza

Lucrările de consolidare și modernizare a clădirilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia au început în luna februarie, iar până la sfârșitul acestui an ar putea fi finalizate minim două niveluri. Lucrările sunt executate de Construcții Erbașu SRL.

„În vara acestui an planificăm să finalizăm parterul și etajul 1 la corpul B, în vederea relocării secției de radiologie de la etajul 2 la parter, conform noului proiect.

Ulterior, vor fi continuate lucrările de consolidare și modernizare la etajele 2 și 3.

În luna iunie vom începe lucrările de consolidare și modernizare la corpurile A1 și A2 ale ambulatoriului de specialitate și dorim să finalizăm o parte din consolidarea structurală și reabilitarea teraselor celor două corpuri”, ne-au spus reprezentanții constructorului.

Tot societatea Construcții Erbașu se ocupă și de proiectarea, asistența tehnică și executarea lucrărilor de modernizare pentru clădirile C, D și E ale SJU Slobozia. Contractul, în valoare de peste 56,3 milioane lei fără TVA, a fost semnat în septembrie 2020. Lucrările sunt prevăzute să dureze 42 de luni, din care 3 luni sunt alocate realizării proiectului tehnic.

Proiectul are o valoare de 76,6 milioane de lei, din care 59,1 milioane de lei sunt finanțați prin PNDL.

Lucrările cuprind intervenții pentru modernizarea de spații, precum lucrări de recompartimentări, finisaje, schimbare tâmplărie, instalații și echipamente.

Un alt contractul ce are în vedere reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului a fost semnat între constructor și Consiliul Județean Ialomița în august 2020. Obiectul acestuia îl reprezintă întocmirea documentației tehnico-economice, realizarea Proiectului Tehnic și a Detaliilor de Execuție, asistența tehnică proiectant și lucrări de execuție. Termenul de implementare este de 26 de luni, din care două luni pentru realizarea PT și DE. Acest contract are o valoare de peste 13,6 milioane lei fără TVA.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus