Oferte locuri de munca top

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor ar putea fi modificată

OLYMPUS DIGITAL CAMERALegea nr.260 din 4 noiembrie 2008, privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor ar putea fi modificată la începutul anului viitor, potrivit unei iniţiative legislative aflate în dezbatere la Senat.

“Având în vedere că s-au constatat, în timp, unele deficienţe în ceea ce priveşte schimbul de informaţii dintre PAID şi autorităţile administraţiei publice locale, considerăm că este necesară modificarea acestei legi, în sensul obligativităţii transmiterii de PAID a listelor cu proprietarii care au încheiat contracte de asigurare obligatorie”, se arată în expunerea de motive.

Astfel art. 17 din lege se modifică şi va avea următorul cuprins: “(2) PAID va transmite lunar primarilor lista proprietarilor care au încheiat contracte de asigurare obligatorie a locuinţelor şi valoarea primei obligatorii datorate de fiecare.”

Asigurarea locuinţei este obligatorie pentru noii proprietari începând cu iulie 2010. Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale este autoritatea desemnată să administreze sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă cele trei riscuri de bază specifice României- cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Iniţiativa a fost înregistrată ca procedură de urgenţă, potrivit documentelor publicate de Senat şi ar urma să treacă prin Parlament până la sfârşitul lunii ianuarie.

Sus