Oferte locuri de munca top

La toamnă se va circula pe podul Giurgiu-Ruse

Most-druschbaCirculaţia va fi deschisă pe podul de la Giurgiu-Ruse pe ambele sensuri până la data de 20 noiembrie 2015, după turnarea primului strat de asfalt pe partea română.
De asemenea, până la aceeaşi dată va fi finalizat și deschis circulatiei drumul de acces din punctul de frontieră Giurgiu către pod şi se va asigura iluminatul atât pe pod, cât şi în parcările din punctul de frontieră.
Lucrările pe podul Giurgiu-Ruse au fost demarate în noiembrie anul trecut de executantul proiectului, asocierea Collini Lavori S.p.A.-Tecnic Consulting Engineering.
Aflat într-o vizită pe şantier Iulian Matache, ministrul Transporturilor, a precizat: “Am văzut că se lucrează la pod și îmi doresc ca ritmul să fie același până la terminarea lucrărilor. Tocmai din acest motiv țin la calendarul stabilit și acceptat de părțile contractante, cu termene clare, care să fie respectat, pentru că, acum, nivelul de disconfort e foarte mare în zonă. De asemenea, solicit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Bucuresti, dar și primăriei Giurgiu să se organizeze și să asigure curățenia, în așa fel încât intrarea și ieșirea din țară să se facă în condiții civilizate, pentru că podul de la Giurgiu este o poartă de acces.”
Lucrările presupun o reabilitare structurală care constă în înlocuirea integrală a sistemului rutier format din plăci prefabricate, straturi asfaltice, sablarea și vopsirea tablierului metalic. Aceste lucrări se efectuează, dupa 61 de ani, de la data de la care a fost dat în folosință podul de la Giurgiu. Lucrările efectuate până în prezent, în perioada de viață a podului, au vizat reabilitarea părții carosabile și a elementelor metalice la traveea mobilă.
Perioada de execuţie a proiectului este de 16 luni.
Investiţia este finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial-Transport 2007-2013.

Sus