Oferte locuri de munca top

La cat au ajuns preturile locuintelor dintr-un ansamblu demarat in urma cu trei ani

În zona semicentrală a Capitalei este încă în curs de dezvoltare un ansamblu rezidențial demarat în anul 2016. Dezvoltatorul care a inițiat acest proiect nu a reușit să ducă lucrările la bun sfârșit în termenul promis cumpărătorilor. Dar, în vara acestui an, a reușit să găsească un investitor, un alt dezvoltator care a preluat proiectul.

Este vorba de ansamblul Da Vinci Residence, demarat pe Calea Văcărești, în Sectorul 4 de către dezvoltatorul Da Vinci Edifice SRL, companie fondată de oamenii de afaceri Nicolae Uciu și Nicușor-Alin Mihalache.

În vara acestui an Da Vinci Edifice SRL a fost preluată de Eden Capital Development SRL, deținută de Dan Liviu-Marius și Abu-Lail Akram.

Proiectul, redenumit Delta City, prevede construirea a 333 apartamente în trei blocuri cu regim de înălțime Subsol + Demisol + Parter + 10Etaje Duplex.

“Odată cu preluarea proiectului, dezvoltatorii au ridicat nivelul de finisare a apartamentelor. Totodată, prețurile au fost modificate, fiind în prezent cuprinse între 1.250 și 1.500 euro/mp construit”, ne-a spus Claudia Tudor, reprezentantul proiectului.

Planul dezvoltatorilor care au inițiat proiectul era ca blocurile să fie construite în mai multe etape, însă după preluare Eden Capital a regândit proiectul.

“Am continuat construirea blocului A, care este la etajul 7, iar în paralel am demarat lucrările de construire și pentru blocurile B și C, pentru că intenționăm să fie finalizate în același timp”, ne-a mai spus doamna Tudor.

Blocul A va cuprinde 110 apartamente, iar blocurile B și C vor avea câte 111 apartamente.

“Doar apartamentele ce fac parte din blocurile A și B au fost scoase la vânzare. Ca o medie a celor două blocuri am vândut circa 27% din totalul apartamentelor. Din blocul A am vândut 70% din apartamente, iar în blocul B avem câteva rezervări”, ne-a spus Claudia Tudor.

Pentru rezervarea apartamentelor se achită o sumă de 2.000 euro, iar în termen de două săptămâni se semnează antecontractul de vânzare – cumpărare, urmând să fie plătit restul banilor până la 20% din costul locuinței.

Prețul unei garsoniere cu suprafața utilă de 39 mp este de 63.200 euro + TVA (1700 euro/mp util cu TVA inclus).

Un apartament cu două camere, suprafața utilă de 57 mp costă 82.000 euro + TVA, iar un apartament cu 3 camere cu suprafața de 72 mp utili costă 105.000 euro + TVA. Un duplex costă 308.000 euro + TVA.

“Strategia noastră este de creștere a prețurilor apartamentelor pe măsură ce proiectul avansează, pentru că vrem să încurajăm achiziționarea locuințelor în stadiul de proiect”, ne-a mai spus Claudia Tudor.

În perioada aceasta dezvoltatorii au o ofertă promoțională, o reducere de 4 – 5% la achiziționarea apartamentelor cu două și trei camere. De exemplu, apartamentul cu două camere menționat mai sus costă 85.000 euro + TVA, iar cel cu trei camere costă 109.500 euro + TVA. “Promoția este valabilă până la începutul anului viitor”, după cum ne-a mai spus doamna Tudor.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare unitate de productie corpuri de iluminat cu led

Un mare producator va construi spatii de depozitare in Capitala

Cine ramane castigatorul unui contract de intretinere a drumurilor

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus