Oferte locuri de munca top

Investiţiile străine în ușoară scădere de la începutul anului

factory-481509_640Numărul de societăţi cu capital străin înmatriculate de la începutul anului a crescut cu 1,3% în timp ce valoarea capitalului investit a înregistrat o scădere de 0,7% până la 145,6 miliarde de lei, potrivit cifrelor furnizate de Oficiul Naţional Registrul Comerţului pentru luna mai.

Analiza numărului de societăţi cu participare străină pe domenii de activitate arată că 11% din societăţile cu capital social străin activează în tranzacţii imobiliare, în timp ce 8,83% dintre acestea au drept obiect de activitate construcţiile.

Cele mai multe companii cu capital străin activează în comerţ, aproximativ 39%, urmat de industria extractivă, aproximativ 12%.  Cel mai puţin vizat domeniu este cel al administraţiei publice, educaţie şi sănătate cu o pondere de 0,89% din totalul societăţilor finanţate din capitaluri străine.

Sinteza privind valoarea capitalului investit pe domenii arată o valoare de 7,60% a investiţiilor în construcţii în timp ce aproximativ 4,98% din capitalurile străine au mers către tranzacţiile imobiliare în luna mai.

Cel mai important segment în funcţie de volumul investiţiilor este industria prelucrătoare şi extractivă unde merg 35% din totalul investiţiilor, urmată de intermedieri financiare şi asigurări, domeniu unde volumul investiţiilor ajunge la 17%.  Cei mai puţini bani străini merg către hoteluri şi restaurante, aproximativ 0,6% din totalul capitalului străin.

Cei mai mari investitori în funcţie de volumul investiţiilor sunt Olanda, Austria şi Germania cu un volum al investiţiilor cuprins între 31 de miliarde de lei (Olanda) şi peste 15 miliarde de lei (Germania).

Cele mai multe societăţi cu capital social străin provin din Italia, Germania şi Turcia. Italia conduce detaşat clasamentul cu peste 40 de mii de societăţi urmată de Germania cu 20 de mii şi Turcia cu 14 mii de firme.

Sus