Oferte locuri de munca top

Infrastructura rutiera prin PNRR, ceruta de premierul Citu la Bruxelles

România are nevoie de infrastructură rutieră, și acesta este unul dintre obiectivele pentru care premierul Florin Cîțu merge astăzi la Bruxelles.

Resursele financiare pe care România le primește prin PNRR trebuie să fie folosite în acele sectoare cu cea mai mare productivitate pentru economie, dorește premierul Florin Cîțu.

El spune că este nevoie să accelerăm ritmul creșterii economice și pentru aceasta se bazează pe trei surse de finanțare: PNRR, fondurile europene și bugetul de stat. Proiectele de investiții care nu se vor încadra în regulile PNRR vor fi propuse spre finanțare din fonduri europene. Dacă nu vor putea fi finanțate din fondurile europene, vor fi finanțate de la bugetul de stat.

Premierul Cîțu merge astăzi la Bruxelles pentru că vrea să se asigure că ”vom avea un PNRR aprobat cu prioritățile noastre”.

O multinationala va construi spatii de peste 7 mii mp scd, langa Bucuresti

Prezent la Satu Mare, pe șantierul variantei de ocolire a acestui municipiu, premierul Cîțu a vorbit și despre durata lungă a proiectelor de infrastructură rutieră. El a cerut ca lucrările de la Satu Mare să se încadreze în grafic și să fie încheiate în 2021.

Florin Cîțu a declarat: ”Problema pe care o văd și pe care o vom remedia în această guvernare, este să începem proiecte de infrastructură și apoi durează și durează, dureză. Și acest proiect, din 2015 a fost pregătit și abia acum putem să vorbim, în timp ce se apropie de finalizare.

Ce pot să va garantez este faptul că nu se va mai lucra așa, de acum înainte, am învățat din ce s-a făcut prost în ultimii 30 de ani, atât pe finanțări din fonduri UE, cât și cu finanțări de la buget, toate aceste proiecte de infrastructură pe care le pornim acum, vor fi făcute exact în termenul pe care îl asumăm de la început. (…) Vom modifică și legislația și vom avea și resursele că, de acum înainte, începem, avem un termen de finalizare și trebuie să ne ținem de termen.”

Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode a declarat astăzi, la Satu Mare, că lucrările sunt realizate în proporție de 61%, iar decontarea lucrărilor a fost făcută în proporție de 56%. El a solicitat urgentarea lucrărilor de relocare a stâlpilor și de expropriere a unui imobil, astfel încât lucrarea să fie finalizată în acest an.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus