Oferte locuri de munca top

Industria extractivă susţine creşterea cifrei de afaceri naţionale

wurzburg-206414_640Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,7% în primele patru ale anului faţă de acelaşi interval al anului precedent pe fondul creşterii industriei extractive 3,2% şi a industriei prelucrătoare 1,6%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

În primele patru luni ale anului, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 2,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Creşterea s-a datorat evoluţiei pozitive a numărului comenzilor în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (21,4%) şi industria  bunurilor intermediare (6%).

 

În luna aprilie 2015 faţă de luna aprilie 2014, cifra de afaceri din industrie a scăzut pe ansamblu cu 0,8%. Responsabile pentru acest rezultat au fost industria extractivă şi industria prelucrătoare, care au înregistrat scăderi de -4,3%, respectiv -0,7%.

Lucrurile ar trebui să se îmbunătăţească în următoarele luni, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 4,1% în aprilie 2015 faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

Sus