Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile la reteaua de apa din regiunea Turda – Campia Turzii

Au fost emise autorizațiile de construire în vederea reabilitării și extinderii mai multor obiective ale sistemelor de alimentare cu apă potabilă din regiunea Turda-Câmpia Turzii din Cluj, gestionate de către Compania de Apă „Arieș”.

Într-o primă etapă va fi reabilitată conducta de aducțiune din sistemul zonal Câmpia Turzii. În lungime de peste 16,5 km, rețeaua va asigura transportul apei potabile către sistemele locale aflate pe teritoriul U.A.T.-urilor Câmpia Turzii, Turda și Luna.

Ulterior, în vederea asigurării apei potabile pentru toți cetățenii, conducta de aducțiune care traversează domeniul public al comunelor Luna și Călărași va fi extinsă pe o lungime de 14,6 km.

Viitoare hala de productie si depozitare, cu peste 16 mii mp scd

Pentru reactivarea surselor de apă menținute în prezent în conservare va fi demarată o investiție de reabilitare a Gospodăriei de Apă Călărași.

Principalele lucrări vizează reabilitarea sursei subterane, construirea unei noi stații de tratare, respectiv reabilitarea unui rezervor și construirea altuia nou cu un volum de 5.000 de mc, fiecare.

În valoare totală cumulată de circa 36 milioane de lei, investițiile sunt realizate de către operatorul de apă Compania de Apă „Arieș” S.A. Turda.

Inca aproape 5 mii mp de spatii noi intr-un ansamblu comercial

Finanțarea este asigurată prin POIM 2014-2020, în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii, în valoare totală de circa 155 de milioane de euro.

„Având în vedere câștigarea, de către Compania de Apă Arieș, a unui grant din fonduri europene, ne-am mobilizat pentru a emite, în regim de maximă urgență, autorizațiile de construire necesare demarării lucrărilor pe apă.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus