Oferte locuri de munca top

Încălzire cu ajutorul energiei geotermale în cartierul Nufărul din Oradea

DSCF8448Primăria Oradea implementează un proiect ce vizează valorificarea energiei geotermale pentru încălzirea locuinţelor şi prepararea apei calde de consum în cartierul Nufărul I din Oradea.

Lucrările din cadrul proiectului au fost scoase la licitaţie la începutul acestei săptămâni, investiţia fiind evaluată la suma de 50,84 milioane lei fără TVA.

“Scopul proiectului constă în înlocuirea energiei termice provenite din cărbune pentru preparare agent termic încălzire şi apă caldă de consum cu energie geotermală provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Elementul de noutate este dat de utilizarea pompelor de căldură, care permit extragerea unei puteri suplimentare de 12 MW de energie geotermală. Se va construi o staţie termică geotermală echipată cu schimbătoare de căldură în plăci, pompe de căldură şi boilere pe gaz, se va înlocui actuala reţea de transport agent primar şi apa geotermală cu o reţea nouă preizolată şi se vor adapta punctele termice actuale la noul agent termic primar cu module puncte termice automatizate.”, precizează reprezentanţii Primăriei Oradea.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 3 decembrie 2014.

Proiectul a fost depus în anul 2010, în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Creşterea competitivităţii economice, Axa Prioritară 4.

Sus