Oferte locuri de munca top

Iasiul anunta noi licitatii de modernizare a infrastructurii rutiere

Primarul Iașului, Mihai Chirica a anunțat lansarea unui pachet de licitații pentru modernizarea unor străzi din zonele Miroslava, Galata și Copou – Grădina Botanică.

Este vorba despre:

* licitația care are ca obiect de investiții arterele Strada Strugurilor (1.393 metri), Aleea Strugurilor (2.178 metri), Aleea Tudor Neculai (2.210 metri), unde lucrările de asfaltare sunt estimate la 18.482.229 lei, fără TVA. Pentru pachetul strada Semănătorului, strada Olteniei și strada Transilvaniei, unde valoarea contractului este de 3.138.691 lei, fără TVA, deschiderea ofertelor va avea loc pe 9 iulie.

* asfaltarea șoselei Iași – Voinești pe o distanță de 3,4 km, valoarea contractului fiind estimată la 9.008.117 lei, fără TVA.

Lucrările menționate fac parte dintr-un proiect comun al Primăriilor Municipiului Iași și Comunei Miroslava, fiecare din cele două unități administrativ – teritoriale suportând costurile corespunzătoare cotelor deținute în proprietate de către părți.

Astfel, conform devizelor generale, Municipiul Iași va trebui să aloce 10,88 milioane lei, iar Comuna Miroslava 4,01 milioane lei, ambele sume incluzând TVA.

„Am lansat procedurile de achiziție și așteptăm ofertele din partea firmelor interesate. Așa cum am procedat până acum, ne păstrăm nivelul maxim de transparență. Supraveghez personal lucrările deja derulate pe raza orașului, dacă sunt muncitori și în ce măsură șantierele sunt active. Sperăm ca ritmul intervențiilor să fie rapid, iar proiectele să fie duse la bun sfârșit”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Pod cu patru benzi, relicitat

A fost relansată licitaţia pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui, în zona Cicoarei, din municipiul Iași. Termenul de depunere a ofertelor este 18 iulie, iar valoarea contractului a fost estimată la 9.122.460 lei.

Podul ar urma să facă legătura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui.

Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 metri, cu trei deschideri. În secţiunea transversală, podul are o lăţime de 19,4 m, din care 14,8 m – 4 benzi carosabile, iar 1,5 m – 3 trotuare şi un spaţiu de siguranţă.

„Tot pentru aceeași zonă, am organizat o licitație pentru construirea unui canal de evacuare a apelor pluviale. Valoarea estimată a lucrărilor este de 728 000 de lei,  ultima zi de depunere a ofertelor fiind 16 iulie. Lucrările vizează zona de şes a Bahluiului, între strada Cicoarei şi confluenţa cu râul Nicolina, aflată aproape de podul Mircea cel Bătrân peste Bahlui. Lungimea totală a canalului va fi de 688 de metri. Pe acest amplasament au fost realizate în timp două canale în acelaşi scop, unul de către municipalitate, iar celălalt, de către cei de la Îmbunătăţiri Funciare. Amândouă au fost colmatate, iar pe alocuri chiar astupate de proprietarii din zonă”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Lucrările vor fi efectuate în decurs de un an de la semnarea contractului, iar constructorul va asigura garanţia pentru următorii trei ani.

 

Citiți și:

20 mil lei de la bugetul local pentru drumuri, retea de apa si iluminat public

Viitor ansamblu comercial, pe mai mult de 5 ha

Doua supermarketuri noi vor fi ridicate in Bucuresti

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus