Oferte locuri de munca top

Gabriel Oprea preia postul de prim-ministru interimar

Gabriel_Oprea

Gabriel Oprea, viceprim-ministru

Gabriel Oprea va fi prim-ministru interimar pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţilor de prim-ministru de către Victor Ponta. Decretul de desemnare a fost semnat luni, 22 iunie, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Domnul Oprea ocupă în prezent funcţiile de viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al afacerilor interne.

Potrivit declaraţiei sale de avere pe anul 2014, Oprea deţine împreună cu soţia sa, Sanda Oprea, şapte terenuri în oraşele Voluntari, staţiunea Venus, Bucureşti, Predeal. Suprafaţa acestora totală este de peste 5.250 mp. Cel mai mare este cel din comuna Voluntari, 3.295 mp.

De asemenea, Oprea împreună cu Sanda Oprea sunt proprietarii a nouă clădiri cu suprafeţe cuprinse între 64,78 mp şi 817,92 mp. Oprea deţine două apartamente în Bucureşti, patru case pentru locuit, două case de vacanţă şi un spaţiu comercial.

În calitate de ministru al afacerilor interne Oprea are un salariu de 58.000 lei (net), pentru funcţia de secretar general al guvernului acesta mai primeşte o remuneraţie de 23.600 lei (brut), iar din partea Academiei Mihai Viteazu 1.790 lei (brut).

Oprea mai primeşte o pensie de 7.350 lei de la MAPN. De asemenea acesta îşi suplimentează veniturile din închirierea imobilelor.

Sus