Oferte locuri de munca top

Fonduri europene: persoanele fizice si juridice nu mai sunt obligate sa aplice stampila

Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică nu vor mai fi obligate să aplice ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Mai mult decât atât, funcționarilor din minister le-a fost interzisă să mai solicite ștampilă pe documentele pe care le primesc în relația cu beneficiarii.

În acest sens, ministrul Cristian Ghinea a declarat „Am semnat astăzi un ordin de ministru prin care le este interzis funcționarilor din zona fondurilor europene să solicite ștampilă pe documente. Se tot dau legi în acest domeniu, există reglementări dar proasta obișnuință în administrație continuă acest obicei care nu are nicio bază legală. Toate legile pe această temă apărute până acum au fost ignorate de către majoritatea funcționarilor”,

Aceeași decizie a luat-o și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, la începutul acestei săptămâni. Astfel, nici în cadrul MDLPA nu vor mai fi folosite sigiliul sau ștampila, certificarea autenticității și forța juridică a actelor fiind date de semnătura ministrului ori a persoanei competente. Această prevedere este valabilă pentru persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică, care nu mai au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la Minister.

Ștampila rămâne necesară numai pentru proiectele și actele normative adoptate sau emise de instituțiile sau autoritățile publice enumerate în Constituție.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus