Oferte locuri de munca top

Drumuri noi in Banat, Muntenia si Dobrogea, avizate in CTE-CNAIR

Infrastructura rutieră din Banat, Muntenia și Dobrogea va fi dezvoltată cu noi proiecte de drumuri în județele Timiș, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța.

Documentațiile necesare construirii acestor importante drumuri au fost avizate în Consiliul Tehnico Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a spus că a fost avizat studiul de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Timișoara Vest (aproximativ 14 km) care va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens.

Aceasta va avea un impact important atât pentru economia județului Timiș, cât și pentru cea a municipiului Timișoara.

Valoarea estimată pentru construirea acestei variante ocolitoare este de 2,28 miliarde de lei (cu TVA), finanțarea fiind din fonduri europene nerambursabile.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

De asemenea, a fost avizată variantă de traseu a Drumului Expres Buzău – Brăila (aproximativ 111,6 km).

Acest drum expres va tranzita județele Buzău și Brăila și va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada A7 Ploiești – Buzău (km 55) și cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Varianta de traseu a Drumului Expres Brăila –Tulcea (aproximativ 61,6 km) a fost avizată tot astăzi.

Noul drum expres va asigura la rândul său conexiunea cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila dar și cu drumul expres Constanța – Tulcea.

Alternativa Techirghiol (lungime de 30,59 km), pentru care astăzi a fost avizat studiul de fezabilitate, va fi construită la profil de autostradă.

Această nouă autostradă va asigura o legătura rapidă între Autostrada de Centură a Constanței (A4) și sudul litoralului românesc.

Valoarea estimată pentru construirea Alternativei Techirghiol (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 4,85 miliarde de lei (cu TVA).

Termenul pentru construirea acestui obiectiv este de trei ani.

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus