Oferte locuri de munca top

Drumul strategic Botosani, pe mana constructorilor

În prezența reprezentanților dirigintelui de șantier, ai proiectantului și ai instituțiilor avizatoare, Consiliul Județean Botoșani a predat constructorilor amplasamentele loturilor din Drumul Strategic, adjudecate în procesul de licitație, pentru a începe procesul de modernizare.

Lucrările încep cu organizarea de șantier.

Lotul 1 din Drumul Strategic, în lungime de aproximativ 30 kilometri, este format din două tronsoane Șipote (jud. Iași) – Rediu – Răuseni – Călărași, respectiv Dângeni – Mihălășeni. Lucrările de modernizare se ridică la 112,4 milioane de lei, inclusiv TVA, și vor fi efectuate de asocierea dintre firmele Danlin XXL și Dragos Invest.

Lotul 3, în lungime de aproximativ 26 de kilometri, pe relația Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni, va fi modernizat de asocierea formată din Frasinul și Dimex 2000 Company. Valoarea lucrărilor contractate este de 103 milioane, inclusiv TVA.

Incepe modernizarea a peste 70 km drum national

Prin realizarea investiției pe cele două loturi din Drumul Strategic se vor moderniza 56 de kilometri de drum județean, dintre care aproximativ 18 kilometri sunt din piatră, iar 38 de kilometri au o îmbrăcăminte asfaltică ușoară, a cărei stare de degradare este foarte avansată.

În ceea ce privește lotul 2, Consiliul Județean a solicitat magistraților Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor judecarea în regim de urgență, pentru a nu pune în pericol acest proiect. „Sperăm să avem o sentință în scurt timp și lucrurile să intre într-un făgaș normal”, a spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus