Oferte locuri de munca top

Doua teatre din Capitala vor fi modernizate

Două clădiri culturale din Capitală vor intra în reabilitare și modernizare, a anunțat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Este vorba despre Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu și Teatrul Excelsior „Masca”.

Licitația pentru consolidarea, modernizarea și restaurarea Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” a fost deja încărcată în SEAP.

Saptămâna aceasta urmează să fie încărcată și documentația pentru licitația similară la Teatrul Excelsior „Masca”, fosta casă de cultură „Înfrățirea între popoare”.

Cladirea unui teatru va fi reabilitata cu peste 19 milioane euro

Aceste proiecte erau la Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 SA, dar au fost preluate la Direcția de Investiții din Primărie.

Clădirea din Parcul Bazilescu a fost construită în anul 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori).

Construcția a fost inaugurată în același an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București.

Funcțiunea inițială a clădirii a fost cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfășurării de spectacole, concerte și piese de teatru.

În prezent, clădirea se află într-o stare avansată de degradare. Aceasta a fost scoasă din uz și abandonată, iar accesul a fost interzis publicului.

Principalele degradări arhitecturale afectează zona amfiteatrului (degradări ale tencuielilor, structurilor, infiltrații la nivelul plafoanelor), pardoselile întregii clădiri și învelitoarea care a dispărut aproape integral în zona porticului.

Clădirea prezintă și degradări ale elementelor structurale, astfel încât nu este asigurat gradul minim de rezistență prevăzut de normativele actuale.

Intervențiile la clădire vizează rezolvarea degradărilor menționate, precum și conformarea construcției la noile exigențe legislative privind siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu etc.

Sediu administrativ din Bucuresti, modernizat cu peste 3 mil euro

Prin revitalizarea acestui imobil, orașul va avea un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane.

Va fi construit și un spațiu la ultimul nivel cu destinația de bar sau cafenea, care va conduce la o mai bună amortizare în timp a investiției și la transformarea caracterului sezonier al utilizării clădirii în caracter permanent.

Pe lângă evenimente artistice, aici se vor desfășura vernisaje, lansări de cărți și albume, mici festivaluri de muzică și film.

Sus