Oferte locuri de munca top

DOKA CONCREMOTE monitorizarea evoluției betonului în timp real

concremote

DOKA CONCREMOTE

monitorizarea evoluției betonului în timp real

Asigură structuri din beton de calitate superioară, optimizează ciclurile de execuție a structurii, este util în cazul post-tensionărilor timpurii, toate acestea determinând o economie de timp și bani la nivelul proiectului.

 

Termenele de finalizare tot mai strânse și condițiile dificile de lucru din șantiere impun găsirea unor soluții sigure și eficiente de execuție a proiectului. Una din provocările oricărui șantier o reprezintă determinarea cat mai precisă a atingerii mărcii betonului, necesară demarării următoarelor etape. Altfel spus, cunoașterea momentului optim de decofrare poate duce la economii semnificative la bugetul proiectului. O metodă sigură și rapidă de determinare a acestui moment o reprezintă utilizarea senzorilor Concremote de la Doka.

            De cele mai multe ori firmele de construcții măsoară rezistența betonului și iau deciziile fie în baza testelor făcute în laboratoarele de încercări cu epruvetele puse la dispozitie, fie empiric.

Doka Concremote reprezintă un pas important înainte, întrucât combină metoda de calcul ponderat al maturității betonului (enunțată de deVree) cu ultimele tehnologii în materie de metrologie și tehnologia informației.

Senzorii Doka Concremote nu necesită prezența unui operator pentru citirea sau înregistrarea sau procesarea datelor. După așezarea lor în contact cu betonul proaspăt turnat, aceștia încep măsurarea evoluției temperaturii betonului la intervale regulate de timp și transmit informația către centrul de comandă Concremote. Centrul de comandă analizează datele primite, le prelucrează și transmite informația, în timp real, către utilizator prin intermediul unui portal securizat.

Astfel, utilizatorul are la îndemână (pe laptop/tabletă/mobil), în timp real, informații privind starea betonului proaspăt. Informațiile primite în timp real, oferă utilizatorului un control precis asupra următoarelor etape de execuție. Utilizatorul poate determina momentul optim pentru realizarea unor eventuale post-tensionări, poate optimiza  decofrări timpurii.

De asemenea, cunoscându-se evoluția temperaturii de la suprafața betonului, se pot lua măsuri de evitare a eventualelor fisuri de la suprafața betonului.

Eficiența acestui dispozitiv a fost demonstrată prin utilizarea în diverse proiecte de anvergură din Europa și nu numai. În aceste șantiere s-a obținut: o creștere a eficienței cu până la 2 zile per nivel; optimizarea utilizării cofrajului; decofrare sigură în condiții extreme (temperaturi mici); controlul comportamentului betonului (în cazul structurilor cu forme atipice), economie de timp prin post-tensionare timpurie; eficient chiar și în cazul structurilor de beton masive.

Doka Complexul H2O

Doka Krempelgraben

Doka N4-Bridge

Următorul pas în dezvoltarea tehnologică a cofrajelor îl reprezintă integrarea acestor dispozitive în cofrajele Doka. Utilizatorul ar avea în acest fel un cofraj Doka de calitate, dar și informații esențiale în ceea ce privește caracteristicile betonului proaspăt, asigurându-se o calitate superioară a structurii din beton.

Doka Gewa Tower

Doka Seftenberg

Doka Supernova

 

Doka România Tehnica Cofrajelor SRL
Șoseaua de Centură 34, Tunari, Ilfov
Tel: 021.206.4950
Email: romania@doka.com
Web: www.doka.com | www.oferte-doka.ro

Sus