Solplanet x AeroFix

Pasi importanti pentru finalizarea unui proiect rutier din Capitala

Lucrările de proiectare pentru finalizarea obiectivului de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea, vor începe astăzi, a anunțat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

”După actualizarea proiectului tehnic, care durează patru luni, urmează execuția lucrărilor a”, a adăugat acesta.

Vor fi finalizate lucrările executate parțial și vor fi demarate lucrările la celelalte etape ale proiectului, inclusiv linia de tramvai şi parcarea de tip Park & Ride.

După realizarea acestui obiectiv de investiții, se va circula pe patru benzi de la terminalul tramvaiului 41 până la Pasajul Domnești.

În urmă cu o lună, a fost deschisă circulația pe tronsonul situat între str. Brașov și terminalul tramvaiului 41, după ce au fost finalizate lucrările de extindere la patru benzi pe această porțiune a Bd. Ghencea.

Contractul ce vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru supralărgire Prelungirea Ghencea între Cartierul Latin și Pasajul Domnești vor fi realizate de asocierea Tracon SRL – Acvatot SRL. Același constructor a finalizat și Pasajul Domnești.

Acest proiect prevede:

* lărgirea la patru benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești, precum și conexiunea cu infrastructura existentă (pasajul Domnești);

* realizarea pistelor pentru biciclete;

* amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 3 m și piste de biciclete cu lățimea de 1,5 m;

* modernizarea sistemului de iluminat;

* realizarea sistemului de canalizare pluvială;

* amenajarea a 2 stații de autobuz;

* amenajarea unei zone mediane 2 x 4 m, pentru dezvoltarea ulterioară cu cale dublă de tramvai printr-o investiție viitoare a Primăriei Municipiului București;

* amenajarea unor intersecții semaforizate:

– intersecția dintre Prelungirea Ghencea – Acces Cartierul Latin (km 4+710);

– intersecția dintre Prelungirea Ghencea – Accese (km 4+850);

– trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220).

Traseul sectorului de drum se află pe teritoriul administrativ al Municipiului București (Sectorul 6) și al județului Ilfov (Bragadiru și Clinceni).

Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile.

Durata contractului este de un an, din care două luni pentru proiectare și zece luni pentru execuția lucrărilor.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus