Oferte locuri de munca top

DJ102I Valea Doftanei – Bradet: lucrarile vor incepe in toamna

Ordinul de începere a execuției lucrărilor la drumul județean DJ 102 I Valea Doftanei (judeţul Prahova) – Brădet (judeţul Braşov) va putea fi emis în cursul lunii septembrie, potrivit conducerii Companiei Naţionale de Investiţii CNI SA.

În plus, serviciile de proiectare a podurilor tehnologice şi rutelor ocolitoare, care iniţial erau în responsabilitatea celor două administraţii judeţene vor fi contractate şi implementate de CNI. Finanţarea va rămâne în sarcina consiliilor judeţene Braşov şi Prahova.

În prezent se lucrează la proiectul tehnic de execuție, iar antreprenorul Construcţii Erbaşu SA a depus documentaţiile necesare obţinerii avizelor. Documentele aferente proiectului pentru autorizaţia de construire au fost înaintate supervizorului spre a fi analizate.

Demararea lucrărilor este condiţionată de îndeplinirea obligaţiilor care le revin beneficiarilor finali, respectiv consiliilor judeţene Braşov şi Prahova, în ceea ce priveşte exproprierea terenurilor afectate de investiţie.

Reunite într-o ședință la CNI, părțile interesate au convenit necesitatea finalizării coridorului de expropriere la nivel de proiect tehnic, astfel încât documentele să corespundă întru totul cu realitatea din teren, iar apoi să se treacă la realizarea exproprierilor pentru cauză de utilitate publică a terenurilor necesare construirii drumului interjudeţean.

Au fost discutate și responsabilităţile părţilor în ceea ce priveşte relocarea reţelelor de utilităţi, în cazul în care acest lucru va fi necesar în cursul implementării proiectului.

Acest drum este o soluţie alternativă pentru descongestionarea traficului de pe Drumul Naţional 1, până la momentul construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov, iar acest tronson rutier s-a dovedit cel mai potrivit.

Contracte de peste 1,5 mld lei, ofertate de mari constructori

”Este esenţial faptul că autorităţile centrale, respectiv Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației şi CNI SA ne-au acordat tot sprijinul pe partea de implementare, având în vedere că vorbim despre un contract de lucrări care depăşeşte 405,4 milioane lei”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Finanțarea proiectului este asigurată de Ministerul Dezvoltării prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de CNI SA, iar judeţele Prahova şi Brașov au în responsabilităţi finanţarea din venituri proprii a lucrărilor neeligibile prin program.

Drumul care urmează să fie proiectat, reabilitat şi modernizat în următoarele 42 de luni se desfășoară între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,63 km.

Traseul său se împarte în două segmente:

* Tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limită Jud. Braşov), în lungime de 13,20 km;

* Tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 (limită jud. Prahova) și km 63+256,08, în lungime totală de 12,43 km.

Lista de investiţii a Consiliului Judeţean Braşov din acest an cuprinde realizarea exproprierilor de imobile situate pe amplasamentul drumului, pentru care s-a prevăzut suma de 6,31 milioane de lei, precum şi o finanţare de 1,09 milioane de lei destinată demarării lucrărilor neeligibile.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus