Oferte locuri de munca top

Cresc atât creditele în lei, cât şi depozitele bancare ale populaţiei

Feel free to use this image just link to www.rentvine.comCreditele bancare în lei acordate populaţiei se ridicau la finele primului semestru din 2015 la aproape 46 miliarde lei, în creştere cu +24,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, au scăzut cu -8,4% creditele în valută acordate populaţiei, ajungând în echivalent lei la 56 miliarde lei.

Dacă ritmul de îndatorare în lei a populaţiei a crescut substanţial cu aproape 25%, nu la fel se poate spune de ritmul de economisire în lei, care a fost de 8%.

Depozitele în lei ale populaţiei se ridicau, la finele lunii iunie, la 88 miliarde lei, mai mult cu 8,2% faţă de finele lunii iunie 2014. Depozitele în valută ale populaţiei au crescut cu 8,1% ajungând în echivalent lei la peste 53 miliarde lei.

Firmele sunt mai puţin încrezătoare sau băncile mai puţin dispuse să crediteze afacerile, aşa încât creşterea creditelor în lei acordate firmelor a fost de +5,4%, până la 56 miliarde lei. În acelaşi timp, creditele în valută acordate firmelor au scăzut într-un an cu peste -11%, până la 53 miliarde lei la finele lunii iunie.

În schimb, depozite în lei ale firmelor au urcat cu peste +9%, până la 64 miliarde lei. Depozitele în valută ale firmelor au crescut mai puţin, cu 3,5% ajungând în echivalent lei până la 26 miliarde lei.

Sus