Oferte locuri de munca top

Construcţiile stagnează în clasamentul PMI din luna mai

DSC00986În luna mai sectorul construcţiilor la nivel european a înregistrat o stagnare, potrivit calificativelor oferite de manageri în cadrul clasamentului Purchasing Managers Index întocmit de Markit Economics.
Astfel, construcţiile se află pe ultimul loc în clasamentul industrial pe domenii de activitate cu un coeficient de 49 în timp ce 50 reprezintă stagnarea domeniului respectiv.
Mai jos în clasamentul pe sectoare de activitate se află doar sectorul extractiv, sector aflat în scădere cu două puncte faţă de luna aprilie.
Companiile din imobiliare şi transport au raportat, de asemenea, o încetinire a creşterii în luna mai, coborând şapte locuri în clasamentul pe domenii de activitate.
Pe primele locuri ale clasamentului pentru luna mai se află instituţiile bancare. Alte instituţii financiare ocupă locul al doilea în clasament, în urcare cu cinci locuri faţă de aprilie.
Sectorul alimentar a înregistrat cea mai mare creştere în clasament, urcând 14 locuri, cea mai mare creştere din ultimii cinci ani, potrivit raportului Markit Europe PMI. În luna mai creşteri semnificative au înregistrat şi sectoarele farmaceutic şi biotehnologia.
Datele Markit Europe Sector PMI sunt derivate din sondaje aplicate unui număr 6500 de companii din 11 ţări printre care: Austria, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Spania etc. Raportul oferă indicatori lunari ai direcţiei pe baza unor variabile precum : producţia, portofoliul de proiecte, preţuri, inventar, angajări pentru opt grupuri majore din industrie şi alte douăzeci şi şase de subsectoare.

Sus