Oferte locuri de munca top

Constructiile au scazut anul trecut cu peste 2%

Pe parcursul primelor unsprezece luni ale anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2,6%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură s-a înregistrat o scădere la lucrările de construcţii noi cu 6,3%. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 27,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,7%. Volumul lucrărilor de construcții inginerești a crescut cu 11,4%.

Comparând luna noiembrie 2018 cu aceeași lună a anului precedent, volumul lucrărilor a scăzut cu 4,6%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Scăderea este evidențiată la lucrările de construcţii noi cu 13,3% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 10,5%.

Creșteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu un procent de 29,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 38,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,5%. Lucrările de construcții inginerești au crescut cu cu 20,7%.

 

 

Citiți și:

Se pregateste construirea unui turn de birouri, in Capitala

Opt cladiri intr-un proiect public de peste 20 mil euro

Viitor parc tehnologic de peste 7 mil euro

Proiect public de peste 16 mil euro pentru infrastructura de transport

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus