Oferte locuri de munca top

Complexul Olimpic din Izvorani, modernizat pentru 42 mil euro

Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani urmează să fie modernizat, după ce Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.

Valoarea totală a investiției pentru modernizarea bazei vechi a complexului din comuna Ciolpani, județul Ilfov este de peste 42 milioane de euro.

Lucrările sunt necesare întrucât complexul nu mai corespunde cerințelor internaționale de pregătire a sportivilor.

Este nevoie de îmbunătățirea condițiilor de pregătire, refacere și recuperare a sportivilor, de respectarea normelor internaționale privind echipamentele și spațiile de cazare și masă, formare profesională și perfecționarea specialiștilor, dar și de reducerea emisiilor de CO2 și de sustenabilitatea infrastructurii, conform normelor europene.

Astfel, centrul va fi reorganizat la standarde optime de funcționare și va dispune de dotări moderne pentru antrenamente, competiții și evenimente cu caracter sportiv (precum tenis de masă, lupte, karate, box, sambo, tir cu arcul, scrimă, gimnastică ritmică), conferințe cu teme sportive și spații de recuperare pentru sportivi.

Totodată, va fi modernizat și dotat bazinul folosit pentru recuperarea sportivilor după antrenamente.

Viitor centru medical privat, intr-un municipiu

Valoarea totală a investiției este de 208,74 milioane de lei (TVA inclus), din care Ministerul Dezvoltării va asigura suma de 204,89 milioane de lei.

Diferența de 3,84 milioane de lei va fi suportată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus