Oferte locuri de munca top

Comertul cu ridicata, in crestere

Evoluția cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata rămâne pozitivă, în luna aprilie a acestui an,fapt ce poate crea cerere pentru spațiile de depozitare. Astfel, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali cu 7,1%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Aceasta, conform celor mai recente date furnizate de către Institutul Național de Statistică.

Cele mai mari creșteri pot fi observate în comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+24,3%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+16,4%) și comerțul cu ridicata nespecializat (+11,6%).

Aceeași evoluție pozitivă au avut-o inclusiv comerțul cu ridicata al produselor alimentare/băuturi/ tutun (+8,8%), activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (+5,5%) și comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+3%).

Perioada ianuarie – aprilie 2019 comparativ cu perioada ianuarie – aprilie 2018

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete)a crescut, per ansamblu, cu 9,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Acest lucru s-a datorat creșterii comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,2%)și comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+11,5%).

Creșteri importante s-au înregistrat și în activitatea de intermediere în comerţul cu ridicata (+9,6%), dar și în comerţul cu ridicata nespecializat (+9,5%) și în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, băuturilor şi tutunului (7,3%).

 

 

 

Citiți și:

Peste 200 de blocuri vor intra in reabilitare termica

Teren de 16 ha, lotizat si vandut pentru locuinte unifamiliale

O asociatie non-profit vrea sa construiasca un bloc in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus