Oferte locuri de munca top

Clujul va înlocui 1.358 aparate de iluminat stradal

CJROCluj-Napoca_19Pe 22 de străzi din Cluj Napoca va fi implementat un sistem modern de iluminat folosind tehnologia cu LED.

Pentru acest proiect Primăria Cluj beneficiază de o finanțare de 1,88 milioane de franci elveţieni.

Investiția are în vedere reducerea consumului de energie prin creșterea eficienței energetice și reducerea costurilor de utilizare și a emisiilor de CO2 pentru care se preconizează o reducere totală de 300 Tco2 pe durata unui an.

Modernizarea iluminatului public stradal presupune înlocuirea aparatelor de iluminat existente (1.358 aparate de iluminat stradal), dar și a iluminatului interior pentru două clădiri ale Primăriei Cluj-Napoca utilizând tehnologia LED (1.094 aparate de iluminat interior).

Măsurile de modernizare propuse în cadrul proiectului vor genera o reducere a consumului de energie electrică de cca. 44% pentru sistemul de iluminat interior, respectiv 42% pentru sistemul de iluminat exterior.

Finanţarea este acordată prin Programul de cooperare elvețiano-român.

Proiectul are un buget total de 1,89 milioane franci elvețieni. Din această sumă, contribuţia financiară elveţiană nerambursabilă este de 1,6 milioane franci elvețieni. Durata de implementare a proiectului este de 18 de luni. Documentele de finanţare ale proiectului au fost încheiate în 9 iulie 2015. Durata de implementare a proiectului este de 18 de luni.

 

Sus